Objavljena nova prognoza za 1. maj

Meteorolozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda objavili su dugoročnu vremensku prognozu, a kako je saopćeno, za prvomajske praznike očekuje se stabilno vrijeme.

 

U utorak i srijedu na prostoru Bosne i Hercegovine, preovladavat će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša u obliku kratkotranjnih pljuskova moguća je u zapadnim područjima Bosne i u sjevernoj i zapadnoj Hercegovini.

Jutarnje temperature zraka kretat će se između dva i šest u Bosni, a na jugu zemlje i u Krajini do devet stepeni. Najviše dnevne temperature kretat će se od 16 do 22 stepeni.

Nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima očekuje se od 27. aprila do kraja mjeseca. Više padavina moguće je u zapadnim i sjevernim područjima. Jutro će i dalje biti svježa.

Slab mraz u centralnim područjima Bosne moguć je zadnjeg dana aprila. Maksimalne temperature u ovom periodu kretat će se do 16 stepeni.

Prema aktuelnim sinoptičkim kartama, za prvomajske praznike, preovladavat će stabilno vrijeme. Kratkotrajni pljuskovi nisu isključeni, ali vjerovatnoća za pojavu pljuskova trenutno je mala.

Jutarnje temperature bit će u laganom porastu a najviše dnevne neće prelaziti dvadeseti podiok.

U periodu od 3. maja do 7. maja u Bosni i Hercegovini preovladavat će nestabilno vrijeme sa intezivnijim padavinama 06. i 07.05, saopćeno je.

(www.avaz.ba)