Obilježena 24. obljetnica utemeljenja HVO Sarajevo

U povodu 24. obljetnice utemeljenja HVO Sarajevo (29. 5. 1992. – 29. 5. 2016.), izaslanstvo Udruge organizatora otpora, umirovljenih i demobiliziranih branitelja HVO Sarajevo je na Groblju „Sveti Josip“ u Sarajevu, položilo vijenac i zapalilo svijeće za sve poginule i preminule branitelje HVO Sarajevo i Hrvatske brigade „Kralj Tvrtko“.

Predsjednik Udruge, Vladimir Džakula, istaknuo je kako su pripadnici Hrvatskog vijeća obrane grada Sarajeva na samom početku agresije na BiH, predvođeni prof. dr. Marinkom Pejićem, stali na branik Sarajeva i BiH, zajedno s ostalim postrojbama.

– Na ovaj način prisjećamo se svih poginulih branitelja koji su svoje živote dali za slobodu Sarajeva i BiH, kao i svih civilnih žrtava agresije na našu domovinu. Iskreno se nadamo da ćemo jednog dana imati u Sarajevu i spomenik braniteljima HVO Sarajevo, koji su dali svoje živote za našu slobodu, kazala je Evica Morić, predstavnica obitelji poginulih branitelja u Udruzi organizatora otpora, umirovljenih i demobiliziranih branitelja HVO Sarajevo.

Misa zadušnica služit će se danas, 30. svibnja 2016. u 18:00 sati u crkvi »Sveti Ante« na Bistriku.