Obilježena 21. godišnjica stradanja policajca Ante Valjana

U nazočnosti članova obitelji i radnih kolega, u Travniku je obilježena 21. godišnjica stradanja policijskog službenika Ante Valjana.

Tom prilikom je kod spomen ploče na mjestu stradanja u Travniku, kao i na groblju Prahulje, odana dužna počast, te su položeni vijenci i cvijeće.

Obilježavanju godišnjice i polaganju cvijeća, osim članova obitelji Ante Valjana, nazočili su i predstavnici MUP-a KSB Travnik, službenici Policijske uprave i Policijske stanice Travnik, kao i drugih policijskih stanica iz sastava MUP-a KSB. 

Podsjetimo, 25 -togodišnji policajac travničke Policijske uprave Anto Valjan  smrtno je stradao 31. 7. 1998. godine od eksplozije podmetnute eksplozivne naprave. Eksplozija se dogodila na parkiralištu, u neposrednoj blizini zgrade Policijske uprave u Travniku, pri povratku policajca Ante Valjana s posla kući.

“Obilježavanjem godišnjice želimo sačuvati sjećanje na stradalog kolegu, te nastaviti pokazivati svoje opredjeljenje da sa svoje strane učinimo sve kako se ovakvo nešto više nikada ne ponovi, a da se izvršitelji procesuiraju”, priopćeno je iz Ureda komesara MUP-a KSB.

(URED KOMESARA)