Lokalne vijesti

Obilježen dan Osnovne glazbene škole Jakov Gotovac u Novom Travniku

 

Na svečanom rođendanskom koncertu održanom 1. travnja u dvorani  Osnovne škole Novi Travnik, učenici glazbene škole i njihovi gosti uz veselu pjesmu i radosne zvuke instrumenata školi su uputili najljepšu  čestitku za njen 47. rođendan.

Program svečanog koncerta u povodu Dana Glazbene škole u Novom Travniku započeo je nastupom zbora područnog odjela iz Viteza, pod vodstvom profesorice Željke Zekić. Uz predstavnika matične škole iz Novog Travnika nastupili su i učenici područnih odjela iz Jajca i Nove Bile: Petar Kafadar na gitari (nast. Aleksandra Lučić), Ana Barišić na violini(prof. Nataša Tadić)te duo Luka Popović-glasovir (prof. Andrijana Lončarević) i Adriano Bajo-harmonika (prof. Nanarela Bajo).

 

Posebnu notu koncertu dali su bivši učenici koji su glazbeno obrazovanje nastavili na srednjoj glazbenoj školi te muzičkoj akademiji. Najdraže melodije odsvirane na harmonici Marin Vrhovac, Marin Mlakić i Marko Plavčić naučili su u PO Vitez te Matej Šimić u PO Nova Bila. Sa svojim prijateljima oni su nastupili kao gosti SGŠ Jakova Gotovca Novi Travnik, u septetu harmonika pod vodstvom profesora Emira Smajiša. Nastup Novotravničanke Lorene Grubešić, studentice glasovira na trećoj godini Muzičke akademije Sarajevo u klasi profesorice Svetlane Chlaidze,publici je poklonio umjetnički doživljaj visoke razine.

 

Tradicionalno na ovaj dan Osnovna glazbena škola u Novom Travniku sklapa prijateljstvo s nekom od glazbenih škola iz regije. Nošeni krilima Vučedolske golubice mira  ovaj su put svečanost uveličali gosti iz Vukovara, polaznici Glazbenog odjela tamošnje OŠ Dragutina Tadijanovića.   Vukovarac Mario Kolak, učenik VI.razreda iz klase prof. Darka Kujundžića priredio je rijedak doživljaj, izvedbu umjetničke glazbe na strunama najmanjeg tamburaškog instrumenta, bisernice ili prima.

 

Učenici nižih razreda za ovu su prigodu priredili izložbu literarnih radova pod nazivom „Škola u srcu“ i tako dali svoj doprinos obilježavanju Dana škole. Po završetku koncerta prisutne su darovali Uskrsnim pisanicama.

 

U protokolarnom dijelu programa ravnatelj novotravničke glazbene škole Josip Dujmušić svojoj kolegici iz Vukovara, ravnateljici Lidiji Miletić, uručio je zahvalnicu za početak uspješne suradnje. Ona je novotravničkoj glazbenoj školi darovala umjetničku sliku s motivom Dunava kao i stihove Dragutina Tadijanovića.

 

Kao matična škola Osnovna glazbena škola iz Novog Travnika je školske 1995./96.godine pokrenula svoje područne odjele u Novoj Biloj, Vitezu i Busovači. Te je godine u ova tri odjela upisano blizu 400 učenika što je uz 265 učenika iz Novog Travnika bila impresivna brojka mladih glazbenika. Jubilej 20. godina od osnutka prvih odjela bit će posebno obilježen u područnim odjelima.

 

Iz novotravničke glazbene škole zahvaljuju svima koji su pomogli organizaciju Dana škole: Općini Novi Travnik, kolegama iz Srednje glazbene škole Jakova Gotovca Novi Travnik, Vijeću roditelja te OŠ Novi Travnik kao i  organizacijama i poduzetnicima iz Novog Travnika i Viteza (ŽO HDZ-a BIH ŽSB, Cafe Pizzeriji Milano, Hotelu Central iz Viteza, Poduzeću Oscar d.o.o. Novi Travnik, Caffe pizzeriji Venezia, Darovnom dućanu Ruža, Cvjećari Anemona, ).

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend