Novotravničanke nastupaju pred domaćom publikom u mjuziklu “Bitanga i princeza”

Mjuzikl “Bitanga i princeza” u organizaciji Udruge PRONT i Ars Centra iz Zenice bit će predstavljen novotravničkoj publici 12. svibnja u Domu kulture s početkom u 19:30 sati.

Mjuzikl “Bitanga i princeza” u produkciji “Ars Centra” Zenica okupio je mlade talentirane ljude iz četiri grada: Novi Travnik, Žepče, Busovača i Zenica. Poslije dvije održane audicije u “Ars centru” izabrani su najbolji među najboljima.

Dvije Novotravničanke, Dora Dujmušić i Mihaela Puletić nastupit će pred zahtjevnom Novotravničkom publikom u Domu kulture.

Vrlo vrijedno su radili u glazbenim radionicama sa prof. Almom Hujić i nastavnikom Dinom Alagić, potom snimanje pjesama u studiju ” Mak” u muzičkoj produkciji Igora Kasapovića, a zatim na plesnim radionicama uvježbavali koreografski dio Mjuzikla sa profesionalnim plesačima i koreografima iz Bugarske i Srbije: nastavnice Emina Stojšić i Kalina Vladimirova.

Pored aktera koji plešu i pjevaju, u Mjuziklu će se pojaviti i mladi glumci.

Ovim mjuziklom želimo da se zabavimo i mi i publika, jer će biti veselo, raspjevano i rasplesano. Vjerujemo da će publika osjetiti energiju ovih mladih ljudi i da će im se dopasti ljubavna priča koju ćemo plesom, glumom i pjevanjem opisati uz muziku i tekstove Gorana Bregovića. Svim generacijama je poznata grupa Bijelo dugme i njihovi hitovi, svima je bliska tema ljubavi, tako da je Mjuzikl predviđen za publiku svih generacija, poručili su organizatori.

Dodatnu umjetničku dimenziju Mjuzikla dat će svjetlosni efekti i scenografski prikaz sa likovnom komponentom mladog zeničkog kreativca i crtača (Besir Beso Maglić), te video i montaža animacije na platnu (Saša Kolar).

Cijena ulaznice za ovaj glazbeni spektakl u Novom Travniku iznosit će 7 KM.