Novih 13 medalja za KK ”Mladost”

U nedjelju je u Sarajevu, točnije naselju Mojmilo, održan 11. po redu festival karatea ”Novogradski dani 2010”. Na ovome uvaženom turniru nastupilo je 499 natjecatelja iz 39 klubova Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Viteški karate klub ”Mladost” na ovome turniru osvojio je ukupno 12 medalja, od toga 8 zlatnih, 2 srebrne i 3 brončane.
Zlatne medalje za naš klub osvojili su: Lamija Kajmak, Mirnesa Bektaš, Amina Adilović, Zenira Bektaš, Kasim Šišić, Arnes Zahirović, Nedim Varupa i Mirnesa Bektaš. Srebrne medalje pripale su Nedimu Bektašu i Muniru Šišić. Na trećoj stepenici pobjedničkoj postolja našli su se Kemal Sivro, Fahrudin Đelilović i Zenira Bektaš.

Šef stručnog štaba, Aldin Adilović, izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatima njegovih karataša, te naglasio da iste rezultate očekuje na predstojeća dva turnira u Konjicu i Bugojnu. S ova dva turnira KK Mladost okončat će izrazito uspješnu sezonu, kako na domaćoj tako i na međunarodnoj pozornici. Turnir u Konjicu na rasporedu je naredni vikend, dok je onaj u Bugojnu zakazan za sedam dana poslije.