Nova knjiga prof. Tuđmana promovirana u Vitezu

Nova knjiga saborskog zastupnika i sveučilišnog profesora Miroslava Tuđmana nakon Zagreba i Mostara sinoć je promovirana i u Vitezu.

“Druga strana Rubikona: Politička strategija Alije Izetbegovića” donosi brojne dokumente, karte, prepiske koje potvrđuju teoriju kako je politička strategija Izetbegovića bila BiH kao muslimanska država, a Središnja Bosna strateški cilj bez kojeg nema kompaktnog muslimanskog teritorija.
Knjiga je tako nakon Zagreba i Mostara sinoć predstavljena i u Vitezu. Promociji u Vitezu koju su organizirali Hrvatski narodni sabor BiH, Odjel za kulturu, medije, sport i informiranje, Hrvatski dokumentacijski centar Domovinskog rata u BiH i Udruge HVO-a proisteklih iz Domovinskog rat, nazočili su i brojni hrvatski dužnosnici na čelu sa predsjedateljem Predsjedništva BiH dr. Draganom Čovićem.
O knjizi su osim autora saborskog zastupnika i sveučilišnog profesora govorili i dr. sc. Božo Ljubić zastupnik Hrvatskog sabora i predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora u BiH, Željko Raguž, zastupnik Hrvatskog sabora i ravnatelj HDCDR u BiH, Nikola Lovrinović, predsjedatelj Kluba HDZ-a-HNS u Zastupničkom domu PSBiH te Anita Šikić, urednica i direktorica Hrvatske sveučilišne naklade iz Zagreba u čijoj je nakladi knjiga izdana.
Knjiga analizira motive i vrijednosti na kojima se temelji politička filozofija Alije Izetbegovića, prikazuje strateške ciljeve kojima je težio te raščlanjuje odluke i uporabu vojne sile kojima je izigravao međunarodne mirovne planove.

(www.vecernji.ba)