Sport

NK Vitez: U subotu s Fortunom u Zenici

„Tjedan dana priprema je iza nas i mogu reći da sve ide zacrtanim planom“, kazao nam je šef stručnog stožera Viteza, Branko Karačić.

„Prva tri dana bila su uvodna, trenirali smo jednom dnevno, a od početka tekućeg tjedna pojačali smo tempo s dva dnevna treninga. Kombiniramo dvoranom i treninzima na otvorenom. U srijedu smo ponovo imali jedan trening, u četvrtak i petak po dva, a u subotu u Zenici igramo prvu pripremnu utakmicu s županijskim ligašem Fortunom“.

Proteklih dana Vitezu su pristupila četvorica dobrih i provjerenih premijerligaških igrača: Boban Đerić, desni krilni napadač iz zvorničke Drine, desni bočni, Mario Barić, bivši igrač Sarajeva, iz Željezničara se u svoj matični Vitez vratio Ivan Livaja, koji može igrati na više mjesta na desnoj strani, a na posudbu, do kraja sezone, iz Zrinjskog u Vitez, gdje je i počeo nogometnu karijeru, stigao je Anto Radeljić, vrsni i iskusni centralni branić. „Je li to, to“, pitali smo Karačića.

„Nije, jer zna se što smo mi tražili, što još trebamo, što uporno tražimo. Naime, u sadašnjem rosteru, računajući i četvoricu novih mladića koji su nam pristupili, nemamo klasičnog napadača i ljevokrilnog ofenzivca. Nužna nam je konkurencija na svakom mjestu u momčadi, a mi to, bar za sada, na spomenutim pozicijama nemamo. Da situacija bude još i teža na lijevoj strani imamo samo defanzivnog Sadikovića“.

Karačić je kazao kako se vode razgovori i pregovori s igračima rečenog profila, a on i njegovi najbliži suradnici, Ivica Bonić i Jasmin Džidić nadaju se i vjeruju kako će taj problem u narednih nekoliko dana biti i riješen. Jer, zna se, da svaki novi igrač treba vremena za privikavanje, „uklapanje“ u momčad i sustav igre, ali i vrijeme za potpunu fizičku pripremljenost.

Kada su u pitanju pripremne utakmice, nakon Fortune u subotu u Zenici, u srijedu 27, siječnja igrat će se s Čelikom (u Zenici ili Vitezu), a 30. siječnja s federalnim drugoligašem Bosnom u Sarajevu, te 3. veljače s Željezničarom, u Sarajevu ili u Vitezu, zavisno od vremenskih uvjeta.

„Dan nakon utakmice sa Željezničarom, 4, veljače putujemo u Čitluk gdje ćemo ostati 10 dana, trenirati i igrati utakmice. Već 5. veljače igrat ćemo s Osijekom, 9. veljače s Cibalijom, 12. i 13. veljače sa Slogom iz Ljubuškog i Braniteljom iz Mostara. Tražimo protivnika za 17. veljače u Vitezu, mogao bi to biti Rudar iz Kaknja, a susret s momčadi Metalleghe iz Jajca, jesenskim prvakom Prve federalne nogometne lige bit će nam i generalna proba pred nastavak proljetne sezone i susret s Veležom u Vitezu“.

Karačić naglašava kako cijela momčad vrijedno i savjesno radi unatoč teškim zimskim uvjetima, nama nikakvih zdravstvenih problema.

„Čeka nas teško proljeće s brojnim izazovima, vjerujem u skoro kompletiranje momčadi, što bi bio i dodatan vjetar u leđa, na putu ka zacrtanom cilju – ostanku u Premijer ligi“, kazao je Karačić.

(vitez.info)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend