NK Rijeka: Djevojčice – nogometne zaljubljenice

Pod okriljem NK Rijeka iz istoimene mjesne zajednice u Vitezu, kluba osnovanog 1957. godine, već šest godina djeluje i radi Škola nogometa „Kolibrići“ koju sa suradnicima vrlo uspješno vodi dugogodišnji nogometaš ovoga kluba i NK Viteza, Dario Čerkez – Čera.

 

Od prije nešto manje od godinu dana, u sklopu Škole „Kolibrići“ s radom je počela i selekcija djevojčica – nogometašica, starosne dobi od 8 – 15 godina. Led je probijen, rekli bismo, a u ovoj nogometnoj vrsti vrijedno radi i trenira 18 djevojčica, još uvijek nisu u sustavu organiziranog natjecanja, no nastupaju na turnirima i već su zabilježile neke zapaženije rezultate.

Od nedavno u rad  ženske vrste uključila se Josipa Strukar (1998.), bivša uspješna igračica federalnog ligaša Mladost iz Nević Polja, općina Novi Travnik. Bila je kapetanica ovoga kluba, reprezentativka BiH U – 17 (kapetanica) i U – 19 . Za 2015. okitila se titulom najbolje seniorke u ekipnim sportovima Srednjobosanske županije, a bila je i najbolja juniorka u ekipnim sportovima općine Novi Travnik. Po stručnim ocjenama Josipa je bila u uskom krugu najtalentiranijih i najperspektivnijih nogometašica BiH, a pozivana je i u reprezentativne vrste  Hrvatske. Na žalost, na putu novih uspjeha i sportske afirmacije zaustavila je teška ozljeda križnih ligamenata. No, Josipa je nogometna zaljubljenica i od nogometa se nema namjeru odvojiti. Istina, više ne igra i neće igrati, ali hoće biti trenerica, delegatkinja na utakmicama, sutkinja… samo da bude u i oko nogometa.

U ženskoj nogometnoj vrsti „Kolibrića“ Josipa je, za sada, „samo“ desna ruka iskusnom i uspješnom Dariu Čerkezu, a njezine se ambicije tu ne zaustavljaju.

„Lijepo mi je s djevojčicama, vjerujem da im imam što pokazati, naučiti ih. Još ćemo mi omasoviti našu mladu vrstu, nastupat ćemo na turnirima, a bude li podrške, obećano nam je da će je biti, planiramo u skorije vrijeme uključiti se u natjecanje, u Drugu ligu (najniži rang natjecanja op.a.) Federacije BiH. Za sada  mi još uvijek nemamo dovoljno kvalitete, ali potencijala, elana i želje za napretkom nam ne nedostaje. I kada se uključimo u natjecateljski sustav uvjerena sam da nećemo biti samo „prolaznice“, kaže za Vitez.info vrijedna i optimistična Josipa Strukar.

Žensku vrstu „Kolibrića“, u NK Riječa, čine: Ana Đandara, Antonela Krišto, Lorena Čondra, Petra Jukić – Sunara, Sara Ravić, Ivanela Strukar, Barbara Pranjković, Ivana Zeko, Mirna Strukar, Klaudija Ivanković, Marija Plavčić, Doris Krišto, Sara Radeljić, Ana Marija Livančić, Magdalena Papić, Tea Ivanković, Petra Kapetan, Pavla Plavčić

A vrijedne djevojčice- djevojke, članice NK Rijeka koje vrijedno treniraju i po ovom ljetnom zvizdanu, za rad, trud, entuzijazam… zaslužuju i bar malo medijske pažnje – objavljenom fotografijom, njihovim imenima…!

(Zvonimir Čilić/vitez.info)