Nevrijeme u Gradačcu: Grom zapalio kuću, automobil ostao poplavljen na putu

Jučer nešto poslije 14 sati došlo je do obilnih kišnih padavina i pljuskova na teritoriji općine Gradačac, pa je zbog naglog slijevanja vode sa brda došlo do povećanja bujičnih potoka koji su poplavili kolovoze i izazvale smetnje u odvijanju saobraćaja.

Radi se o brdovito-brežuljkastom terenu i sva voda slijeva se na magistralnu saobraćajnicu Gradačac – Ormanica, gdje je jedan automobil ostao poplavljen nasred ceste.

-Pretpostavljamo da se radi o benzincu kojem se ugasio motor, pa vozač nije mogao upaliti vozilo i pomaći ga s ceste. Novih informacija nemam, ali vjerujem da je do sada vozilo sklonjeno – rekao je Isam Sendić.

Nekoliko stotina metara od ovog mjesta došlo je do potpune obustave saobraćaja na regionalnoj saobraćajnici Srnice – Gračanica.

-Očekuje se da se voda povuče do noćnih sati jer kiša je prestala. Prijavljeno nam je i da je nekoliko objekata poplavljeno u ovom području, ali nemamo još kompletne informacije – kazao je.

Poplave nisu jedini problem koji je pogodio općinu Gračanica. Usljed nevremena bilo je udara gromova a jedan od njih pogodio je kuću u Srnicama Donjim, koja se zapalila tako da je u toku intervencija vatrogasaca.

Prema informacijama iz Civilne zaštite, nije bilo povrijeđenih, jer je žena koja tu živi srećom bila u prizemlju kuće.

-Nevrijeme je prvo zahvatilo Gračanicu, nekoliko mjesnih zajednica, a onda je taj oblak nastavio kretanje prema Gradačcu i prema informacijama koje imam, nastavio je prema Pelagićevu i Brčko Distriktu, tako da bi se i u tim područjima mogla očekivati slična situacija – rekao je Sendić.