Ne postoje granice, Radio Vitez misli na tebe

Žene se često susreću s brojnim predrasudama i kritika, često ih se smatra slabijim i nježnijim spolom, iako su u stvarnosti upravo žene te koje su toliko snažne i hrabre da bi im svi drugi mogli zavidjeti.

Mjesec listopad je ružičasti mjesec jer je u znaku podizanja svijesti o borbi protiv raka dojke. Važno je skrenuti pozornost na preventivne preglede jer rak dojke je izlječiv, ako se otkrije na vrijeme. Simboličnim aktivnostima kroz tjedan dana Radio Vitez je stao uz žene i pokazao koliko su važne ovom svijetu.

Imajući u vidu kako Udruga građana ”Svjetlo” svakog dana kroz godinu dana misli na druge, one u potrebi, prva aktivnost redakcije Radio Viteza bila je posjetiti UG ”Svjetlo” i darovati ih prigodnim darovima. U subotu, 7. listopada kada se i obilježava Međunarodni dan borbe protiv raka dojke UG ”Svjetlo” iz Viteza imala je aktivnost gdje su druge darovali rozim vrpcama te su organizirali mjerenje tlaka i šećera. Kad su najmanje očekivali posjetila ih je ekipa Radio Viteza, a u ime cijelog kolektiva kolegica Senada Vurm uručila je dar predsjednici UG ”Svjetlo” Dragici Jurčević.

“Iznad svega, budi heroina svog života, a ne žrtva”, Nora Ephron

Puštanjem rozih balona željeli smo istaknuti ljepotu I slobodu žene. Žena ima pravo biti sebi prioritet I nikada ne bi trebala zaboraviti na sebe, osobito kada je riječ o preventivnim pregledima.

Na Međunarodni dan djevojčica ekipa Radio Viteza je izašla na ulice i darovala slučajne prolaznice, želja je bila poručiti ženama kako Radio Vitez misli na njih. Zahvaljujući prijateljima darove smo pripremili s mnogo ljubavi, duboko svjesni uloge žene u današnjem društvu. Svaka žena uz dar je dobila i motivacijsku poruku u kojoj je skriveno značenje: ”NISI SAMA!”.

Želja nam je u eteru govoriti o ženama, ženskom zdravlju, borbi i snazi jedne žene. S tim u vezi u programu Radio Viteza ugostit ćemo ženu koja je nažalost imala iskustvo s opakom bolešću, a mnogo ih je. U eteru ćemo ugostit i liječnika koji će sa stručne, medicinske strane govoriti o ovoj bolesti koja uglavnom pogađa žene.

“Trebalo mi je dosta vremena da razvijem glas, a sada kad ga imam, neću šutjeti”, Madeleine Albright

Duboko svjesni problema koji muče današnje društvo, željeli smo stati na crtu u znak podrške, podizanje svijesti o borbi protiv raka dojke ne može i ne smije biti tabu tema, prevažna je da ostane na marginama.

Anja Stipinović (Radio Vitez)