Lokalne vijesti

Nastava počela u svim školama osim u osnovnoj školi Safvet-beg Bašagić u Novom Travniku

Danas je počela školska 2010./2011. godina u preostalih sedam kantona Federacije i u Republici Srpskoj. Nastava je počela i za učenike osnovnih i srednjih škola na području kantona Središnja Bosna.

U Ministarstvu obrazovanja kažu da je nastava počela u svim školama osim u osnovnoj školi Safvet-beg Bašagić u Novom Travniku, gdje je Vijeće roditelja donijelo odluku o bojkotu nastave zbog višegodišnjih problema sa školskim prostorom. Naime, učenici ove škole smješteni su u podrumske i tavanske prostore, a u svibnju prošle godine pompozno je označen početak radova na izgradnji nove školske zgrade. Međutim, nestalo je novca, izvođač radova pokupio je strojeve i otišao, a započeti radovi praktično samo predstavljaju opasnost za živote djece.

 

U svih 12 općina na području Zeničko-dobojskog kantona u školskim klupama u 62 osnovne škole je 36 000 učenika, među kojima i tri i po, tisuće prvašića. Prvi radni dan je i za srednjoškolce, učenike 34 srednje škole na ovom području. Prvo polugodište za škole koje rade po nastavnom planu i programu na bosanskom jeziku trajat će do 31. prosinca, a za škole s nastavnim planom na hrvatskom jeziku kraj prvog polugodišta je 24. prosinac. Čestitku u povodu početka nove školske godine učenicima, nastavnicima i školskom osoblju u ime Općine Vitez uputila je pomoćnica općinskog načelnika za društvene djelatnosti Marija Grabovac.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend