Napretkov svečani božićni koncert 14.12.u Narodnom pozorištu Sarajevo

Hrvatsko kulturno društvo Napredak njegujući tradiciju, jezik i kulturu s ponosom najavljuje tradicionalni Napretkov svečani božićni koncert koji će biti upriličen u četvrtak 14. prosinca 2023. godine s početkom u 20 sati u Narodnom pozorištu u Sarajevu.
Manifestacija je to koja se čeka i koja iz godine u godinu s umjetničkom voditeljicom i divom Vedranom Šimić podiže ljestvicu kvalitete, sadržine i posjećenosti.
Uz pratnju Sarajevske filharmonije soprano Elvira Hasanagić i Nela Šarić, mezzosopranistica Ivana Srbljan, tenor Roko Radovan i baritoni Matija Meić i Tomislav Perić, a pod ravnanjem dirigenta Darijana Ivezića će nas kroz bisere operne i operetne literature, ali i sjajne arije kao i tradicionalne božićne pjesme odvesti u neke druge dimenzije i zasigurno donijeti dah svjetskih pozornica i izvedbi u kojima su ovi istaknuti umjetnici briljirali.
Posjetitelji će u sjajnim izvedbama moći uživati u djelima Mascagnija, Saint-Saënsa, Verdija, Bizeta, Straussa, Puccinija, Grubera, ali i posebnim aranžmanima mladog i perspektivnog Tonija Toplana.
U znak zahvalnosti, a njegujući misiju u službi čovjeka i dijeleći radost Božića sa svima Vama ulaz na koncert je slobodan uz obvezu posjedovanja gratis ulaznice koju možete preuzeti u prostorijama HKD Napredak (M. Tita 56/II), od petka, 1. prosinca, svakim radnim danom u terminu od 09.00 do 16.00 sati.
Dobrodošli da najljepšim notama i najtananijim emocijama okitimo naše božićno kulturno drvce!