Nakon višestatne borbe sa vatrenom stihijom, vatrogasci DVD Stari Vitez uspješno ugasili požar

Pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Stari Vitez iz Viteza jučer 30.03.2016. godine u popodnevnim satima imali su dvije intrvencije na gašenju požara otvorenih prostora i to ;

  1. Intrevencija u 15;01 min ugašena suha trava koja je bila zapaljena uz magistralni put M-5 i ometala učesnike u saobraćaju kod vodozahvata Kremenik.

Druga velika intervencija gašenja požara otvorenog prostora u Đotlinim kućama u 15,12 minuta. Na intervenciju se uputili sa dva vozila i osam vatrogasaca. Opožareno je oko 50 duluma hrastove šume,borovog nasada,te šikare. Požar se velikom brzinom uz pomoć vjetra širio te je zaprijetio i manjim vikendicama na potezu izmedju naselja Džotle i Muratovići, ali intervencijom vatrogasaca vatra je zaustavljena u blizini pomenutih objektata.

Nakon višestatne borbe sa vatrenom stihijom na jako nepristupaćnom terenu obraslom šikarom i šibljem vatrogasci Stari Vitez uz pomoć vlasnika zemljišta i nekolicine mještana stavili su požar pod kontrolu u 20;17 minuta a potpuno ugasili u 21;50 minuta.

 

 

(DVD Stari Vitez)