Najbolja aviokompanija svijeta traži osoblje iz BiH

“Qatar Airways”, kompanija nedavno proglašena za najbolju u oblasti avio saobraćaja, traži kabinsko osoblje iz BiH. Oglas je raspisan na internet stranici ove kompanije, a razgovor sa kandidatima trebalo bi da bude obavljen 8. jula u sarajevskom hotelu Radon Plaza, piše “BiznisInfo”.

Kandidati treba da ponesu svoje biografije i tako apliciraju za posao, a oni koji prođu na konkursu trebalo bi da presele u Dohu, glavni grad Katara. Kandidati moraju da imaju najmanje 21 godinu i završenu srednju školu, te da poznaju engleskim jezikom.

Moraju da budu dobrog zdravlja i imaju razvijene komunikacijske vještine, navodi se u oglasu. Kandidati, takođe, moraju da dosegnuvisinu od 212 centimetara na vrhovima prstiju.

“Večera u Parizu, ručak u Njujorku, doručak u Montrealu, dok krstarite na visini od oko 40.000 stopa u nekom od najmodernijih aviona današnjice, definitivno nije tipičan kancelarijski posao”, rečenica je kojom se u oglasu kandidatima dočarava kakav ih život očekuje ukoliko budu izabrani.

Inače, “Qatar Airways” spada u mali broj prevoznika sa 5 zvjezdica, i konstantno razvija svoje operacije širom svijeta, i stoga mu neprestano trebaju novi kadrovi.

Ovo nije prvi put da kompanija traži osoblje iz BiH. Podsjetimo da je na sajmu u Parizu “Qatar Airways” prije nekoliko dana dodijeljena nagrada za najboljeg svjetskog avioprevoznika u ovogodišnjem izboru svjetski priznatog istraživačkog instituta “Skytrax”.

Tako se kompanija vratila na prvo mjesto koje joj je prošle godine preoteo “Emirejts”. “Qatar Airways” je već proglašavan za najbolju svjetsku aviokompaniju 2011, 2012 i 2015. godine.

Inače, ova kompanija uskoro planira i letove za Sarajevo.

(Business magazin)