Najava: Uskoro završno plesno natjecanje LDF Vitez

Ove godine u dva dana očekujemo oko 1500 natjecatelja (prošle godine nastupilo je 1.100 natjecatelja) i sigurno još toliko pratitelja iz  pet država BiH,Hrvatske,Slovenije,Crne Gore i Srbije.

Prvi dan festivala koji je masovniji čini festivalski dio modernog plesa sa svim svojim oblastima,a drugi po prvi puta je festival mažoreta,koji radimo zajedno sa svjetskom mažoret federacijom MWF i njihovom predsjednicom Željkom Banović iz Hrvatske, s ciljem promocije ,edukacije i okupljanja svih najznačajnijih mažoret organizacija u BiH.

Ovo je zvanično najveći kulturni i sportski događaj u gradu, vjerojatno i u Kantonu,koji okuplja najviše sudionika natjecatelja,a sa kojim dolaze i mnogobrojni pratitelji,uprave klubova,roditelji i prijatelji natjecatelja.

Na festivalu sude najeminentniji stručnjaci iz svijeta plesa, koji nam svake godine dolaze.

Oni su nam garant objektivnog suđenja, koje nam u konačnici osigurava da sam tijek natjecanja prođe u najboljem redu .

Festival okuplja sve starosne kategorije djece od najmlađih 3.godine do odraslih u svim plesnim disciplinama i kategorijama modernog plesa i mažoreta.

Festival je  svake godine je sve brojnije i pozicionirali smo se kao završni festival i natjecanje u modernim i mažoret plesovima u regiji.

Za sve sudionike i goste festivala sigurali veliki popust pri ulazu za sve turističke sadržaje u Vitezu na taj dan u  gradu ,sa kojim smo u izravnim kontaktima i dogovorim(Etno selo Čardaci,Vodeni Park,Etno selo Dolona sreće).

Sve ove okolnosti utječu na popularizaciju našeg festivala u regijie.

Festival sadrži i edukativne  plesne i mažoret radionice koje vode istaknute i stručne osobe iz svijeta plesa i mažoreta.Ovaj put imamo licenciranje za plesne trenere modernog plesa od strane velike svjetske plesne asocijacije WADAF i mažoret radionicu uz dodjelu certifikata najveće svjetske mažoret federacije MWF.

Samom scenografijom, uređenjem dvorane,darovima,uvjetima za natjecanje,pripremljenim velikim prostorom za prijam i smještaj natjecatelja ,kao i sa posebnom ugostiteljsko ponudom FCBiH na jednom mjestu i potrepština za mlade zaokružili smo jednu cjelinu.

Očekujemo ove godine još veći broj sudionika i siguran dolazak mnogobrojnih team-ova u Vitez.

Ovo je zaista veliki događaj i dobra prezentacija cijele naše zajednice u kojoj sudjeluju mnogobrojni pokrovitelji i sponzori- poručili su iz Sportskog plesnog centra LDF Vitez.