MUP SBK: Tokom vikenda uručeno 250 prekršajnih naloga

Tokom proteklog vikenda, na putevima u srednjoj Bosni, dogodile su se 34 saobraćajne nesreće, u kojima je 7 osoba zadobilo lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 250 prekršajnih naloga, a mobilnim radarima evidentirano je ukupno 100 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 9 vozača, od kojih je 5 vozača lišeno slobode i zadržano u policijskim stanicama do otrežnjenja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola preko 1,5 promila. Iz saobraćaja je isključeno i 5 vozila.

 

Dana 07.10.2017.godine patrola policije PS Travnik u Donjem Putićevu, općina Travnik zaustavila je vozilo marke Golf II, registarskih oznaka 052-A-429, kojim je upravljao S.K. iz Zenice. Prilikom kontrole navedenog vozila ustanovljeno je da registarske oznake ne pripadaju vozilu a provjerom u bazi ROF-a utvrđeno je da je vozač višestruki povratnik u vršenju prekršaja te da ima iznos neplaćenih kazni od 1554 KM.  Također, nakon izvršenog alkotestiranja vozača ustanovljeno je prisustvo alkohola u krvi u iznosu od 1,71% promila te je isti zadržan u prostorijama za zadržavanje u PS Travnik. Zbog duga neplaćenih kazni vozilo je privremeno oduzeto.

(MUP SBK)