MUP SBK-a: Policajci održali edukativna predavanja za najmlađe školarce

MUP Srednjobosanskog kantona, baš kao i prethodnih godina, započeo je akciju pod nazivom „ Sigurna djeca – Osigurana budućnost“ u okviru koje je planirano provođenje niza aktivnosti na povećanju stepena sigurnosti najmlađih učesnika u saobraćaju.
Jedna od planiranih aktivnosti, koju su realizirali policijski službenici za rad policije u zajednici, jeste i održavanje prigodnih edukativnih predavanja za učenike najnižih razreda u osnovnim školama na području Srednjobosanskog kantona.
Ovo je bila prilika da se najmlađi upoznaju sa osnovnim pojmovima u saobraćaju, saobraćajnim znacima, pravilim ponašanja pješaka u saobraćaju kao i sa eventualnim opasnostima koje može izazvati dječija igra na saobraćajnici.
U dosadašnjem periodu, predavanja su održana u većini osnovnih škola a ova aktivnost će biti nastavljena i u narednom periodu.
Za vrijeme trajanja ove akcije planirano je i povećano prisustvo službenika policije u blizini škola, u vrijeme dolaska u školu, kao i povratka iz škole, koje će biti dodatno upozorenje svim učesnicima u saobraćaju na poštivanje saobraćajnih propisa.