Mladež HDZ BiH diljem Bosne i Hercegovine obilježila Međunarodni dan starijih osoba

U proteklom tjednu Mladež HDZ BiH je obilježila Međunarodni dan starijih osoba posjetom staračkim domovima diljem Bosne i Hercegovine. Mladež je prepoznala probleme i potreba starijih ljudi, a jedan od njihovih najvećih problema je usamljenost koju smo, družeći se s njima, riješili na barem jedan dan.

 

Mladež HDZ BiH ovom akcijom diljem Bosne i Hercegovine ima za cilj izgradnju i poticanje zajedništva, solidarnosti i poštivanja između različitih generacija, te ohrabrenje društva na brigu za starije ljude kroz cijelu godinu. Mladež smatra da briga za starije nije samo obveza obitelji, već cjelokupnoga društva, a Međunarodni dan starijih osoba još je jedna prilika da se prisjetimo doprinosa starijih osoba u izgradnji našeg društva.

Druženje je proteklo u jako pozitivnoj atmosferi i uz vidljivu radost koju su mladi donijeli u staračke domove, a kućama su se vratili obogaćeni novim znanjem i savjetima koje su im štićenici doma rado dali. Neki od gradova i općina u kojima je Mladež HDZ BiH obilježila Međunarodni dan starijih osoba su: Novi Travnik, Kiseljak, Bugojno, Glamoč, Usora i Sarajevo.

1sd kiseljak

1sd usora

1st bugojno

1st glamoc

1st novi travnik

1st vrhbosna