Mirjana i Dragan nisu propustili nijednu utakmicu Hrvatske

U krovnoj europskoj nogometnoj organizaciji užurbano se vode pripreme za dolazeće Europsko prvenstvo, koje nam stiže u za Europu teškim i po organizaciju događaja vrlo izazovnim vremenima. Najviše znatiželje vlada oko mjesta i stadiona na kojima će se igrati utakmice.

Hrvatske navijače najviše zanimaju London i Glasgow gdje će svjetski doprvaci igrati svoje utakmice u skupini D. Podsjetimo, Vatreni otvaraju Euro 13. lipnja na Wembleyju protiv Engleske, pet dana kasnije na Hampden Parku u Glasgowu će igrati protiv Češke, a posljednji susret u skupini također će biti u Glasgowu, 22. lipnja protiv Škotske.

Zna se i što se priprema za navijače uoči početka Eura.

Kapaciteti stadiona za nogometne poslastice

London je potvrdio minimalni kapacitet od 25 posto za tri utakmice u skupini i osminu finala, a nada se da će potvrditi veći kapacitet stadiona za polufinale i finale početkom lipnja.

Glasgow, Amsterdam, Bukurešt i Kopenhagen potvrdili su kapacitet stadiona između 25 i 33 posto.

Čeferin oduševljen povratkom navijača

‘Surađivali smo s nacionalnim savezima i lokalnim vlastima kako bismo osigurali sigurno i živo okruženje utakmica. Oduševljen sam što mogu pozdraviti navijače na svim utakmicama diljem Europe’, rekao je predsjednik Uefe Aleksander Čeferin.

Eh sad, koliko hrvatskih navijača uopće možemo očekivati na stadionu u Londonu i Glasgowu, čuvenom Wembleyu i ništa manje znanom Hampden parku?

Par koji živi u Švedskoj ne propušta nijednu utakmicu Hrvatske

Razgovarali smo s navijačima hrvatske nogometne reprezentacija koji prate baš svaku, dobro ste pročitali, baš svaku utakmicu nogometne reprezentacije.

Riječ je o paru – Draganu Lukiću i Mirjani Akrapović. Oni žive u Švedskoj iz koje putuju na svaku utakmicu!

‘Volimo putovati te upoznavati nove ljude i običaje’

‘Mi smo za švedske pojmove obični radnici u tvornici aluminija s prosječnim primanjima, ali dok netko voli kupovati nove automobile, mi volimo putovati te upoznavati nove ljude i običaje. Čuvamo ulaznice, fotografije, možda uskoro napravimo i neki album.’

Među najboljim hrvatskim nogometašima kao najdraže izdvajaju bivšeg kapetana Srnu, borca Perišića, zvijezdu Modrića i nepokolebljivog Mandžukića, a saželi su i najbolje i najgore dojmove sa svojih prijašnjih putovanja na utakmice reprezentacije.

‘Svidio nam se Izrael, i zbog vjerskih razloga. Dojmilo nas se proživjeti sva ta duhovna iskustva o kojima smo učili od malih nogu, a još smo i dobili utakmicu tamo. Naravno, odlazak u Brazil bio je poseban doživljaj, kao što je sada bila i Kina. Najgora nam je bila Grčka, tamo su nas i napali. Turci su, primjerice, bili vrlo korektni, čak nam je i policajac u autobusu čestitao na pobjedi 3-0 u doigravanju za odlazak na SP u Brazil’, prisjetili su se.

U planu je i odlazak na Euro

Naravno, oni planiraju ići na Euro u Englesku i Škotsku.

Opet, priznaju da ih je strah. Ne virusa, nego hoće li dobiti ulaznice. Bilo bi to prvi puta da ne prate Hrvatsku na velikom natjecanju.

Pričaju nam:

‘Imamo namjeru ići na Euro. Prijavili smo se za ulaznice. Ždrijebat će se u Uefi tko će dobiti ulaznice, strah nas je da nas ne izvuku.a Ako dobijemo ulaznice dolazimo. Nikad nismo bili u ovakvoj situaciji.’

Navijače muči potpuna neizvjesnost

Objašnjavaju nam…

‘Mi smo na početku uzeli opciju – follow my team. Ali, Uefa nam je vratila sve ulaznice nokaut faze i ostavila mogućnost ulaznica samo u skupini za koje kažu da idemo u bubanj. Nitko ne zna na koliko ulaznica hrvatski navijači imaju pravo. Prva informacija je bila osam posto od 22.500 ukupnih ulaznica za Wembley. To je nekih dvije tisuće ulaznica’, govori nam Dragan Lukić.

Pravila za ulazak u Veliku Britaniju

On i Mirjana se moraju precizno informirati i koje radnje moraju napraviti da bi uopće ušli u Veliku Britaniju.

‘Ono što zasad znam jest da je za ulazak u Veliku Britaniju potreban PCR test, kao i karantena od deset dana u kojoj se moraš testirati drugi i osmi dan. A testiranje stoji 210 funti. Imamo informaciju da se može izaći iz karantene ako se testiraš nakon pet dana karantene, pa ako si negativan puštaju te. Nije baš dobro, zar ne? Postoji nada da će uoči Eura Velika Britanija promijeniti ovu obavezu. Cijepili smo se, nadam se da bi to moglo biti dovoljno…’

Jedna briga manje

Za kraj nam je Dragan Lukić podastro jednu informaciju, on veli dobru…

‘Baš sam danas čuo da su dozvolili putovanja između Engleske, Walesa i Škotske, a to nam je važno!’

Jedan dio neizvjesnosti je, tako, za hrvatskim navijačkim parom, ali i dalje će se čekati odgovor o ulasku na stadione na kojima će Vatreni igrati. To muči i mnoge druge hrvatske navijače.

(dnevno.hr)