Ministrica Katica Čerkez održala sastanak s ravnateljima svih škola na području općine Vitez

U Vitezu, u uredu općinskog načelnika Tomislava Bošnjaka Matića, jučer je održan sastanak ministrice obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Kantona Središnja Bosna, Katice Čerkez i svih ravnatelja osnovnih i srednjih škola s područja općine Vitez.

Razgovori su vođeni na nekoliko tema: brojnost učenika i upisna politika, uvjeti rada i opremljenost škola, informacija i razgovori o problemima viška prosvjetnih djelatnika i njihovom zbrinjavanju u narednom periodu, upis prvašića i kategorizacija djece od strane stručnog povjerenstva, rješavanje imovinsko pravnih odnosa u pojedinim školama, nabavci udžbenika za prvi i drugi razred devetogodišnjeg obrazovanja i dr.
U dvosatnom razgovoru dotaknute su i druge teme kao što su grijanje škola i prijevoz učenika, postavljana su pitanja i davani odgovori na dvojbe s kojima se susreću škole u svome radu.
Načelnik je također istakao u kom obliku općina pomaže rad škola i što se sve čini na tome planu.
Zajednički je zaključak da ovakvih sastanaka treba biti više kako bi se razmijenila mišljenja i sagledala stvarna situacija i potrebe u školama.
Zahvaljujući ministrici na dolasku i njenoj spremnosti da i dalje pomaže škole na području naše općine, općinski načelnik je izrazio nadu da međusobnom komunikacijom i zajedničkim djelovanjem možemo doprinijeti boljem stanju i radu u školama na opće zadovoljstvo svih.

(Služba za društvene djelatnosti)