Međunarodni teniski turnir i ove godine u Kiseljaku

Tradicija duga 17 godina i ove godine će okupiti mladu tenisku, svjetsku elitu u Kiseljaku. Naime, u tijeku su posljednje pripreme za teniski turnir “Sarajevski kiseljak open 2016.“.

Teniski klub Elliptic, na čelu s Robertom Biletićem, i ove je godine pripremio pravi sportski spektakl koji će početi otvoranjem turnira u petak, 20.svibnja, dok će službeno natjecanje trajati od 21.do 29. svibnja.

Riječ je o 17. izdanju ovog teniskog turnira, te sedmom iz serije Futures, što znači da se sedmu godinu igra po pravilima i pod okriljem Međunarodne teniske asocijacije, ITF, te boduje za ATP ljestvicu. Turnir svih ovih godina prati i Općina Kiseljak, koja je i ove godine suorganizator i pokrovitelj, dok je generalni pokrovitelj tvrtka Sarajevski kiseljak.

Nagradni fond turnira je 10 000 dolara, a pored mnogobrojnih sponzora i prijatelja projekta podržali su ga i predsjednik Federacije BiH, Marinko Čavara, predsjedateljica Doma naroda Parlamenta FBiH Lidija Bradara, te ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽSB.

Događaj je ovo koji na najbolji mogući način promovira tenis kao sport, ali i općinu Kiseljak ne samo u sportskom već i turističkom i svakom drugom smislu.

Turnir će u petak, u 12 sati  na terenima kluba Elliptic (Gromiljak), otvoriti predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

Listu prijavljenih igrača možete pogledati na službenoj stranici ITF-a.

Više informacija o turniru, ali i teniskom klubu Elliptic možete pronaći na web i facebook stranicama: www.tkelliptic.com i https://www.facebook.com/tkelliptickiseljak?ref=hl