Vijesti iz BiH

Maloljetni branitelji dobivaju 10 do 20 posto više invalidnosti

Nakon desetljeća pravne borbe i pregovora s političkim strukturama, maloljetni branitelji u Federaciji BiH konačno bi trebali postati dio Zakona o razvojačenim braniteljima.

Takav dogovor postignut je na posljednjem sastanku predstavnika maloljetnih pripadnika HVO-a i Armije BiH s federalnim ministrom za pitanja branitelja Salkom Bukvarevićem. Sudionici toga sastanka usuglasili su se da se u članak 2. Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji doda formulacija “dobrovoljac – maloljetni pripadnik Armije BiH, HVO-a i MUP-a”, kao jedna od kategorija razvojačenih branitelja, te je time pronađena pravna formulacija za maloljetne pripadnike Armije BiH, HVO-a i MUP-a, piše Večernji list.

Dogovoreno je da predstavnici braniteljskih organizacija koji predstavljaju maloljetne branitelje dostave usuglašene prijedloge izmjena i dopuna na radni materijal Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji i imena službenih predstavnika koji će ih predstavljati na daljnjim sastancima s radnom skupinom te je zadužena radna skupina, nakon dostavljanja prijedloga izmjena i dopuna radnog materijala Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji, organizirati radni sastanak s predstavnicima maloljetnih branitelja kako bi se nastavilo s radom na spomenutom zakonu.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend