Lokalne vijesti

Ljudi dobra srca prikupljaju 17 tisuća eura za Sandu Šakić

Sanda Šakić, čiji su roditelji iz Busovače i Viteza, ovo se ljeto radovala koncertu grupe U2, a svega nekoliko tjedana kasnije suočila se sa strasnom dijagnozom koja joj je promijenila život. Uspostavilo se da bolove u nozi, koje je počela osjećati krajem kolovoza, uzrokuje osteosarkom – težak oblik raka kostiju. Podvrgnuta je kemoterapiji, a nakon primljenih 5 ciklusa liječnici su zaključili kako joj je, da bi preživjela, potrebna natkoljenična amputacija noge.

Takvu je dijagnozu djevojci punoj života bilo teško prihvatiti zbog čega je sa posljednjim novcima otišla u Beč po drugo mišljenje gdje joj je rečeno da postoji mogućnost amputacije ispod koljena, sto bi joj uvelike olakšalo oporavak i daljnju pokretljivost. Svoj je 28. rođendan Sanda dočekala sama u bečkoj klinici Allgemeine Krankenhaus pripremajući se za operaciju zakazanu ovog tjedna, ali uz veliku podršku prijatelja odlučnih u namjeri da sakupe novac potreban za njezinu operaciju i liječenje.

Kako bi bili uz prijateljicu koja im, kažu, i teško bolesna svojim smijehom uljepšava život, osnovali su grupu podrške na društvenoj mreži Facebook pod nazivom “Kasica Prasica Pozitivnih Misli za Sandu Šakić“, a organiziraju i humanitarna događanja s ciljem prikupljanja potrebnih financijskih sredstava.

Sama operacija stoji 17 300 eura, a svaki dodatni dan u bolnici otprilike tisuću eura. Uslijedit ce mjeseci rehabilitacije, kupovina proteze, prilagodba stana kako bi se u njemu mogla samostalno kretati.  Riječ je o iznosu koji je nedostizan za Sandu i njezinu majku te vas stoga pozivamo da, ukoliko želite i možete pomoći, sudjelujete u ovoj humanitarnoj akciji i pomognete Sandi u borbi s teškom bolesti.

Donacije možete uplatiti na:

Fizičke osobe iz RH:
2402006-8701992966 Erste bank
Naznaka: Donacija za Sandu
Kuslanova 5a, 10 000 Zagreb

Pravne osobe iz RH:
Žiro račun Udruge “Za Novi Dan” s napomenom “Donacija za Sandu Šakić”: 2484008-11045003, Raiffeisen bank

Devizni račun za uplate iz BiH i inozemstva:

SWIFT ESBCHR22
IBAN HR3024020063206059590
Banka: ERSTE&STEIERMARKISCHE BANK DD
JADRANSKI TRG 3a
51000 RIJEKA
Primatelj: PETRA BARTULOVIĆ
VOLTINO 30
10000 ZAGREB
-s naznakom : “Donacija za Sandu”

(Bljesak.info)

 

Previous ArticleNext Article