Kupreškić: Imali smo jakog protivnika u polufinalu,ali srećom pokazali smo karakter i pobjedili

Ovo je treća godina zaredom gdje održavamo prvenstvo za prvaka BiH u mininogometu i mogu biti ponosan na svoje dečke iz ekipe Ecos jer smo mi tri puta osvojili titulu prvaka.

Samom kvalitetom mininogometa, te cjelokupnom organizacijom završnice Mininogometnog prvenstva BiH zadovoljan je igrač-selektor mininogometne reprezentacije BiH Josip Kupreškić, i sam sudionik završnice koja se za vikend igrala u Vitezu.

Pokazali smo da se u Vitezu igra jedan od najkvalitetnijih mininogometa, a mininogomet je sve više proširen u BiH, što nas posebno raduje.
Veliki broj kvalitetnih ekipa donio je i kvalitetan mininogomet. Bilo je jako dobrih ekipa i svaka utakmica je bila derbi. Imali smo jakog protivnika u polufinalu,ali srećom pokazali smo karakter i pobjedili, kaže Josip Kupreškić.

Nešto manje od mjesec dana je do početka Evropskog mininogometnog prvenstva u Češkoj, a Josipu Kupreškiću a i igračima završnica je dobro došla kako bi pogledao i potencijalne reprezentativce.

U narednim danima ću objaviti novi spisak i bit će izmjena, a neke igrače smo zabilježili na završnici i jako su kvalitetni, te se nadam da će se uklopiti u našu selekciju.

Očekujem da na Evropskom prvenstvu napravimo jedan iskorak više, a u Češkoj će sigurno u odnosu na Mađarsku sve biti level više. Najavljuju organizaciju dovedenu do savršenstva, a reprezentacije su sve jače i jače. Očekujemo pozitivan rezultat, te plasman dalje u osminu finala, a mi imamo iskustva i znanja, te idemo ove godine nešto napraviti”, kaže selektor mininogometne reprezentacije Josip Kupreškić.