Lokalne vijesti

KSB: Teška prometna nesreća i zlostavljanje maloljetnog djeteta

Jedna osoba je poginula a dvije teško povrijeđene u prometnoj nesreći koja se jučer dogodila u 15.30 u Sultan-Ahmedovoj ulici u Bugojnu.

Smrtno je stradao vozač automobila četrdesetšestogodišnji Muhamed Fićer iz Odžaka kod Bugojna, dok su teške povrede zadobili majka Baisa Kadrić i njen osmogodišnji  sin, koji su nakon ukazane prve pomoći u bugojanskom Domu zdravlja prevezeni u Bolnicu Travnik. Suvozač u vozilu marke “jetta” 30-togodišnji Adis Hero zadobio je lakše tjelesne povrede. Prema nezvaničnim informacijama, uzrok ove teške prometne nesreće je vožnja u alkoholiziranom stanju. Do nesreće je došlo kada je Fićer, upravljajući motornim vozilom marke “jetta”, u kojem je na mjestu suvozača bio i Adis Hero) udario pješake, zatim u parkirano vozilo, a potom sletio sa kolnika  i poginuo. Povrijeđenoj Baisi Kadrić, njenom osmogodišnjem sinu i Adisu Heri ljekarska pomoć je ukazana u Kantonalnoj bolnici Travnik. Dežurni hirurg Branimir Markunović rekao je Srni da se Baisa Kadrić nalazi na Odjeljenju intenzivne njege i da je životno ugrožena. “Nalazi se u stanju šoka i za sada ne mogu više reći, još u fazi ispitivanja i njeno stanje je izuzetno teško“, kaže Markunović. On navodi da su dva ostala pacijenta zadržana na kirurškom odjeljenju radi težih povreda.

Na žalost, ovdje nije kraj vijestima iz crne kronike. Ana Baban (71) iz Crnića, kod Kreševa, izvršila je samoubojstvo  vješanjem, priopćeno je iz MUP-a KSB. Ana Baban ubila se jučer ujutro na terasi obiteljske kuće u mjestu Crnići. Očevid  su obavili pripadnici kriminalističke policije Kiseljak.

Policija MUP-a KSB istražuje i nedavni događaj na cesti Sarajevo – Fojnica. Naime, kako su objavili neki Internet portali, kod Kiseljaka je pri vožnji brzinom od 90 kilometara na sat dijete visjelo izbačeno kroz prozor “golfa”, dok ga je pridržavao netko od putnika tog automobila. Suluda vožnja trajala je kilometar, a preplašeni dječačić je plakao, vrištao i pokušavao se spasiti sve dok ga putnik nije uvukao u vozilo. Šokantne fotografije ovog čina snimljene su iz automobila koje se kretalo iza “golfa”, nakon čega su završile u medijima. Osoba koja je snimila ovaj događaj obratila se i MUP-u KSB te prijavila slučaj. – Bez obzira na to je li slučaj prijavljen ili ne, pokrenute su radnje na identifikaciji vozača i ostalih sudionika tog događaja. Slučaj je u fazi kada se pokušava utvrditi odgovornost, kazao je glasnogovornik MUP-a KSB Sefir Baručija. Pojedini mediji jučer su objavili informaciju da ovaj događaj istražuje i Federalni MUP, ali i da je fotografija obrađena u photo shopu. Navodno, federalnim policajcima problem predstavlja to što se registarske pločice ne poklapaju s automobilom, ali iz policije ističu da će vozač biti pronađen. Ćamil Kreso, šef kabineta direktora FUP-a, potvrdio je da su se u ovaj slučaj uključili i federalni policajci. Naglasio je da će više detalja biti poznato nakon Bajrama. Zlostavljanje dječačića izazvalo je oštre reakcije udruženja za zaštitu i sigurnost djece. Ona od građana traže da pomognu policiji da otkrije osobe koje su bile u vozilu te da počinitelji i sudionici ovog zlostavljanja budu kažnjeni.

 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend