KOROMAN POTVRDIO: Hrvatski pravaški blok se utapa u HSP BiH

Nakon zajedničkog djelovanja na sjednici predsjedništva Hrvatskog Narodnog Sabora 22. travnja u Vitezu predsjednik HSP-a BiH Stanko Primorac održao je sastanak s predsjednikom Hrvatskog Pravaškog Bloka Željkom Koromanom, priopćeno je iz HSP BiH.

Na sastanku se, kako prenosi Hrvatski Medijski Servis, razgovaralo o ujedinjenju i okupljanju svih pravaša u Hrvatsku stranku prava BiH.

Kao što je i najavio nakon izbora na dužnost predsjednika HSP-a BiH Primorac je istaknuo da ujedinjenje pravaša nema alternativu te da pravaši okupljeni u jednu stranku mogu biti snažan politički faktor u stabilizaciji BiH te rješavanju statusa hrvatskog naroda u BiH.

Primorac i Koroman iskazali su da je cjelokupan način ujedunjenja dogovoren te da nema nikakvih prepreka ka ostvarenju tog cilja, te da je na tijelima stranaka zadatak da dogovoreno tehnički realiziraju.

Predsjednik HP Bloka Željko Koroman rekao je da je prestala potreba za postojanje i djelovanje HP Bloka te da će svoje djelovanje nastaviti u HSP-u BiH.

Primorac je upoznao javnost da su ostvareni kontakti s ostalim pravaškim strakama i da je održano nekoliko sastanaka na kojima su neke stvari oko ujedinjenja već i dogovorene te da se očekuje konkretizacija tih dogovora u narednom razdoblju. Također su pozvane i ostale pravaške stranke s kojima do sada nisu obavljeni razgovori da se pridruže ovom projektu okrupnjavanja pravaške političke scene u BiH.

/HMS/