Lokalne vijesti, Regionalne vijesti

„Kletva“ apsolutni pobjednik 21. Dadras festivala u Subotici

Predstava „Kletva“, rađena u koprodukciji Gradskog kazališta mladih Vitez i DIS – pozorišta mladih Banja Luka apsolutni je pobjednik 21. Dadras festivala u Subotici. „Kletva“ je tako proglašena najboljom predstavom i na svom drugom festivalu, nakon što je u travnju osvojila nagradu „Zlata Imamović“ za najbolju predstavu 15. Festivala srednjoškolskog teatra Bosne i Hercegovine.

U Subotici je „Kletva“, uz nagradu za najbolju predstavu, osvojila brojne pohvale, te nagradu za najbolju mušku i žensku ulogu (Milan Bogdanović i Jelena Marković), a nagrada za najbolju režiju pripala je Novici Bogdanoviću.

„Iskreno čestitam našoj ekipi na novom velikom uspjehu, a posebno redatelju Novici Bogdanoviću na odličnoj režiji. Zajednička predstava mladih i talentiranih glumaca iz Viteza i Banja Luke bila je puni pogodak, a nastup u Subotici pokazao je da smo zbilja napravili izniman posao tijekom proteklih mjeseci, što dokazuju i brojni pozivi za nastupe na festivalima u regiji. Vrlo skoro planiramo posjetiti Beograd, Smederevo, Kostajnicu, Novi Grad, a svakako ćemo predstavu igrati čim prije u Vitezu i Banja Luci. U dogovorima smo i za odlazak predstave „Kletva“ u Sloveniju i Italiju, točnije u Postojnu i Veneciju“, kazao je za medije Ivan Sajević, producent predstave „Kletva“ i voditelj GKM Vitez.

Organizator 21. Dadras festivala i Dana Dramskog studija Deus ex machina, koji su održani proteklog vikenda, je Akademsko kulturno umjetničko društvo „Ivo Lola Ribar“ Subotica, a predstave su igrane na sceni Dječjeg kazališta u Subotici i na alternativnim scenama na Paliću.

„Kletva“ je svojevrsna scenska maštarija, pa čak i više, s obzirom da se sve na sceni pretvara u igru i metaforu. Predstava se bavi nasljeđem, predrasudama, mitovima i snagom prave ljubavi, jačinom riječi, izgovorenom ili neizgovorenom, te duhovnom silom kojom je obdaren čovjek da može prenijeti na svoju okolinu dobro ili zlo, zavisno od izbora. A izbore i odluke donosimo svakodnevno.

„Kletva“ je rađena po tekstu Ognjena Bogdanovića, predstavu je producirao Ivan Sajević, koreografski uobličila Nina Tešanović, a režirao je Novica Bogdanović.

U predstavi igraju: Milan Bogdanović, Jelena Marković, Antonela Lukić, Franka Matić, Ana Dragozet, Berna Mišković i Bojana Štrbac.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend