Kids festivali u Novom Travniku i Varešu kao završnica uspješnih Interkulturalnih kreativnih tjedana

Realizacija projekta za prevenciju ovisnosti „Interkulturalne kreativne sedmice/tjedni IKS ’17“ u općinama Vareš i Novi Travnik privodi se kraju.

 

32 srednjoškolaca i studenata iz Vareša i Novog Travnika i 14 studenata iz Švicarske i Bosne i Hercegovine organizirali su interesantne i zabavne aktivnosti za djecu i mlade kao zdrave alternative drogama i ovisničkom ponašanju. Mladi ljudi iz ovih općina su, putem edukacije i volonterskog rada, dobili šansu primijeniti stečena znanja za vođenje socijalnih, stvaralačkih, umjetničkih i sportskih aktivnosti za gotovo tri stotine djece.

 

Mladi iz Vareša i Novog Travnika pozivaju Vas na završni događaj „Kids Festival“, koji će proslaviti zajedno sa općinskom vlasti te sa djecom i njihovim roditeljima.

 

Petak, 04.08.2017. g., u Novom Travniku                  

18:00    „Kids Festival“ na trgu ispred Općine

Otvaranje programa

Igre za svu djecu

Kreativne radionice

Prezentacija kreativnih radionica

21:00      Završetak

 

Petak, 04.08.2017. g., u Varešu                

17:00    „Kids Festival“ na trgu ispred Osnovne škole

Pozdravna riječ predstavnika Općine

Kreativne radionice i igre za svu djecu

Prezentacija kreativnih radionica

20:00      Završetak sa zajedničkim plesom

 

Sva dešavanja možete pratiti na:- Blog https://iks-project.com/, https://www.facebook.com/iks2015, https://www.instagram.com/iks.tagram a više informacija o NARKO-NE pronaći ćete na www.prevencija.ba, te našoj zvaničnoj FB stranici NARKO-NE Udruženje za prevenciju ovisnosti.

Nositelj projekta je Udruženje za prevenciju ovisnosti NARKO-NE koje ga realizira uz suradnju sa partnerskom organizacijom u Švicarskoj Verein IKJF – Interkulturelle Jugendförderung.Zajedno sa svim mladim volonterima/kama, mi Vam se unaprijed zahvaljujemo za zainteresiranost. Na ovaj način pružate nam podršku za ulaganje u prevenciju ovisnosti, za izgradnju zdravog života i svijetle budućnosti svih nas, a posebno djece i mladih u BiH.