Kazalištarci iz Županje i Konjica nastavljaju 9. Dane kazališta ”Vitez 2017”

Ovogodišnji Dani kazališta otvoreni su na najbolji mogući način, krcatom kazališnom dvoranom i fenomenalnom predstavom GKM-a Vitez, Šmizle. Već ovoga vikenda publika će u kazališnoj dvorani u Vitezu imati priliku pogledati dvije nove predstave, u izvedbi kazalištaraca iz Županje i Konjica.

 

Druga predstava koja će biti prikazana na 9. Danima kazališta “Vitez 2017” je “Tri jablana” Gradskog amaterskog kazališta Županja. Predstava “Tri jablana” GAK-a Županja bit će odigrana u kazališnoj dvorani Vitez, u subotu, 30. listopada, s početkom u 20,00 sati.

U drami „Tri jablana“ autorica Snježana Puljić donosi vrlo emotivnu priču o majci kojoj pokojni sinovi dolaze „s onoga svijeta“ i kroz taj susret ona se vraća ne samo u zajedničku prošlost već i u trenutke njihove smrti, priopćeno je.

Najveća težina predstave je naravno na glavnoj glumici koju igra sama autorica velikom disciplinom koja ni u jednom trenutku ne dopušta da gluma krene prema patetici. Fini prelazi od bolnog plača kamenog lica do ozarenosti kad se sjeća lijepih trenutaka publiku ne ostavljaju ravnodušnom. Prizori prošlosti, praznina u sadašnjosti, melankolična slavonska pjesma što ju s vremena na vrijeme pjeva jedan od sinova koji je i u stvaranom životu volio pjevati pridonosi atmosferi. U vremenu u kojem se bojimo emotivnosti ova predstava ne srami se pokazati i ogoliti bol koja je potresna jer je izvedbeno čista, nepretenciozna i ne igra na prvu loptu.

U predstavi “Tri jablana” igraju: Snježana Puljić, Franjo Frketić, Krešo Softa, Dejan Pejić, Josip Grgić, Katarina Mićanović i Jelena Maričić

Već u nedjelju, 1. listopada, s početkom u 19,00 sati, publiku očekuje predstava za djecu “Trnoružica i hrabri vitez”, u izvedbi Amaterskog pozorištva “Neretva” iz Konjica.

 

Predstava za djecu “Trnoružica i hrabri vitez” Amaterskog pozorišta „Neretva“ iz Konjica nastala je po dobro poznatoj bajci. Uz dozu humora slikovito naglašava odnos prema ljubavi, obitelji, dobroti i najiskrenijim osjećajima.

U predstavi igraju: Sarah Pirija, Emir Pirija, Sara Osmanović, Sanina Osmanović, Amina Gakić, Sajra Čorbadžić, Lejla Kerić, Emina Pirija, Envera Moro, Lamija Kerić, Saira Špuren, Jasmina Nožić, Lara Junuz, Ela Mucić, Nedim Mustafić, Velid Alihodžić, Almas Perva i Selma Alić.

(centralna.ba)