Kazališna predstava “Žensko pitanje” ovoga petka u Vitezu

Kako smo već ranije najavljivali ovoga tjedna na 2. Danima hrvatskog kazališta u BiH, gostuju članovi HKUD “Vladimir Nazor“ iz Sombora u Srbiji, koji će izvesti predstavu “Žensko pitanje”. Predstava se igra u kazališnoj dvorani Vitez, u petak, 23. lipnja s početkom u 20,00 sati.
Nakon odličnih predstava na početku ovogodišnjih dana hrvatskog kazališta u BiH, publika će u kazališnoj dvorani u Vitezu, ovoga petka imati priliku uživati u nastupu glumačkog ansambla iz Sombora, iz Srbije.
Istaknimo kako je Hrvatsko kulturno umjetničko društvo „Vladimir Nazor“ Sombor osnovano 6.prosinca 1936. godine s namjenom njegovanja kulture i običaja Hrvata – Bunjevaca i Šokaca – Sombora i okolice. Društvo djeluje kontunirano do današnjih dana. Tradicionalno, Društvo ima četiri značajne manifestacije i to: Veliko Bunjevačko – Šokačko prelo, Žetvene svečanosti – Dužionica, Godišnjicu društva i Božićni koncert. Pored toga u Društvu se organizira Likovna kolonija COLORIT, Dramske večeri, književne večeri i druge manifestacije.

Društvo broji oko 300 članova i još nekoliko stotina simpatizera.
U ovom Društvu djeluju sljedeće sekcije: folklorna, tamburaška, dramska, recitatorska, pjevačka, literarna i sportska sekcija. Društvo tiska svoj list „Miroljub“ kontinuirano već 17 godina, a koji izlazi 4 puta godišnje.
Dobitnici su brojnih priznanja, a posebno im je draga Povelja Republike Hrvatske koja nam je dodjeljena na dan proslave 75. obljetnice rada Društva, 7. prosinca 2011. godine po odluci Predsjednika Republike Hrvatske Dr. Ive Josipovića za doprinos očuvanju hrvatske kulture i tradicije u Vojvodini.
Društvo ima dobru suradnju sa mnogim udrugama u Republici Hrvatskoj od Batine, Zagreba, Splita, Brača pa sve do Metkovića. Surađuju s hrvatskim udrugama u Mađarskoj, BIH, kao i sa hrvatskim i drugim udrugama u Republici Srbiji.