Kantonalni sud Novi Travnik obilježava Europski dan pravde

Kantonalni sud u Novom Travniku, kao predstavnik Bosne i Hercegovine u Europskoj mreži pilot sudova, obilježit će Europski dan pravde, dana 26.10.2017. godine (četvrtak), slijedećim aktivnostima:

 

9:00 sati: „Dani otvorenih vrata Suda: Slobodan pristup sudu građanima i vođeni obilasci zainteresiranih građana, učenika osnovnih i srednjih škola i studenata Pravnih fakulteta“.

Akreditirani predstavnici suda će zainteresirane osobe, učenike i studente upoznati s radom i funkcioniranjem ovoga Suda, s naglaskom na predstavljanje Vodiča za djecu u kaznenom postupku, mlade i njihove roditelje „Dijete svjedok” i „Moje dijete svjedok”.    

 

10:30 sati Okrugli stol: ” Razumijevanje kaznenih djela počinjenih iz mržnje” Hotel   ”Central” Vitez

Okrugli stol će biti organiziran uz suradnju i podršku OSCE Misije u BiH i okupiće predstavnike ministarstava, sudova, tužiteljstva, Odvjetničke komore, centara za socijalni rad, škola, te drugih vladinih i nevladinih organizacija u KSB.

Na Okruglom stolu će biti predstavljen pravni okvir kaznenih djela počinjenih iz mržnje, elementi i prijavljivanje navedenih kaznenih djela, te nalazi Misije OSCE-a u BiH.