Lokalne vijesti, Svijet

Kantonalni odbor Asocijacije mladih SDA SBK organizovao edukativno putovanje u Tursku

Kantonalni odbor Asocijacije mladih SDA SBK organizovao je osmodnevno edukativno putovanje u Tursku. Gost putovanja bila je i delegacija Asocijacije mladih BiH na čelu sa predsjednikom AM BiH Salkom Zildžićem.

Plan i program putovanja sastojao se od posjeta gradovima Edirneu, Istanbulu i Bursi, gdje su obavljeni radni sastanci sa predstavnicima nevladinih organizacija i raznih udruženja, kao što je udruženje biznismena „MUSIAD“ u Istanbulu, predsjednicima Vakufskog centra u Istanbulu, koji već 30 godina stoji na raspolaganju studentima u punom kapacitetu kao podrška u stručnom usavršavanju. Također, upriličena je i posjeta Općini Bursa, gdje je domaćin bio pomoćnik načelnika sa svojim saradnicima. 
Pored radnih sastanaka, delegacija je posjetila i znamenitosti i lokacije od historijskog značaja u pomenutim gradovima.

Buduća nastojanja Asocijacije mladih SDA SBK će i dalje biti da se stavi akcenat na važnost organizovanja ove vrste edukacije, koja pruža priliku mladim ljudima da kroz radne sastanke sa nevladinim sektorom i udruženjima s dugogodišnjim iskustvom i rezultatima na području Republike Turske a i šire, da steknu adekvatna znanja u cilju realizacije projekata i provođenja omladinske politike za bolji status mladih ljudi u BiH.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend