Kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana?

U Bosni i Hercegovini u nedjelju će biti oblačno vrijeme s kišom. Očekuje se između 5 i 25 litara padavina po metru kvadratnom. Poslijepodne padom temperature zraka u višim područjima se očekuje snijeg čija granica padanja može da se spusti i do 800 metara nadmorske visine.

U Bosni i Hercegovini će u ponedjeljak, 25. travnja biti oblačno s kišom u nizinama, a u višim područjima sa snijegom i susnježicom. Snijeg ili susnježica se očekuju iznad 800 metara nadmorske visine. Očekuje se između 10 i 35 litara padavina po metru kvadratnom. Vjetar će biti umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 1 i 5, na jugu zemlje od 6 do 10, a najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 8, na jugu od 10 do 13 stupnjeva.

U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima BiH u utorak, 26. travnja bit će slabe padavine prijepodne. U nizinama bit će s kišom, a u višim područjima sa snijegom ili susnježicom. Snijeg ili susnježica se očekuju iznad 600 metara nadmorske visine.

U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti sa zapada i juga i tek krajem na istoku zemlje. Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera, krajem dana vjetar u skretanju na jugo. Jutarnja temperatura zraka između -2 i 4, na jugu zemlje od 4 do 8, a najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 10, na jugu od 12 do 16 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Izvor: meteo.ba