Kadeti Škole košarke „Prvi koš“ Vitez treći na međunarodnom turniru u Novoj Gradiškoj!

Proteklog vikenda članovi kadetske selekcije ŠK Prvi koš Vitez sudjelovali su na prvom memorijalnom turniru „Đorđe-Đoka Radosavljević“ u Novoj Gradiškoj i osvojili odlično treće mjesto. Uspjeh je još veći kada se spomene da je turnir bio međunarodnog karaktera, gdje su sudjelovale ekipe iz BiH i Hrvatske.

Prvog dana, u subotu, igrale su se utakmice za poredak gdje su kadeti ostvarili poraz od KK „Lider“ Gradiška rezultatom 81-66 i pobjedu protiv domaćina KK „Strmac“ Nova Gradiška 51-46. I u prvoj i u drugoj utakmici vidjeli smo odličnu košarku mladih Vitežana, koji su još jednom dostojno predstavili svoj grad i pokazali svoje umijeće igranja ovog prelijepog sporta.  Protiv „Lidera“ predvodio ih je dvojac  Mario Kikić sa 28 i Filip Grebenar  sa 20 poena. U drugoj utakmici kadeti iz ŠK „Prvi koš“ držali su kontrolu rezultata čitavu utakmicu, a po poenima su ponovno prednjačili  Filip Grebenar sa 24 poena i Mario Kikić sa 11.

U nedjelju, u utakmici za treće mjesto s KK „Požega“, iako malo umorni, čitavih 40 minuta utakmice vodstvo je bilo na strani ŠK Prvi Vitez. Kraj utakmice donio je rezultat 56-48 i slavlje mladih košarkaša koji su i van granica BiH po tko zna koji put ostavili dobar dojam. Najviše poena u utakmici za treće mjesto su postigli Filip Grebenar (28) i Mario Kikić, 17.

Pored diplome, pehara i medalja za treće mjesto, itekako je važno izdvojiti da je kadet ŠK „Prvi koš“ Vitez Filip Grebenar izabran u prvu petorku turnira, kao i da je bio u finalu natjecanja šutiranja trojki, ali i da je sa 72 poena najbolji strijelac turnira, za što mu je pripala i prigodna nagrada kao i diploma. Mario Kikić je treći strijelac turnira sa 56 poena.

U revijalnom dijelu turnira, nastupili su i pioniri (2003. i mlađi) ŠK „Prvi koš“ Vitez protiv domaćina KK „Strmac“ Nova Gradiška, koji su odigrali dvije prijateljske utakmice, jednu u subotu, gdje su ubilježili poraz  36-31, a u nedjelju pobjedu 39-36. Najviše poena u prvoj utakmici dali su Stjepan Petrović 12 i Sandro Bertović  10, dok su do pobjede u nedjelju predvodili Karlo Sučić sa 13 i Daniel Matijanić sa 9 poena.

„Sretni smo i ponosni na naše rezultate. Ipak smo kolektiv koji radi i postoji tek četvrtu godinu, a zbirka pehara je pristojna s obzirom na uvjete i uopće situaciju u kojoj se nalaze svi sportski kolektivi u Vitezu, a i šire. Želimo zahvaliti roditeljima naših članova koji su i ovaj put dali podršku i financijski pomogli ovo putovanje. Također, želimo zahvaliti i vulkanizerskoj radnji PRAJD d.o.o  kao i gospodinu Vitomiru Grebenaru koji su financijski pomogli odlazak na ovaj turnir. Veliku zahvalnost na pozivu na turnir upućujemo treneru Deniju Remenaru ispred KK „Strmac“ Nova Gradiška, kao i svim roditeljima kod kojih su naša djeca bila smještena. Jedno posebno veliko hvala, našem velikom prijatelju s kojim smo se u Novoj Gradiškoj osjećali kao kod kuće, Davoru Kulašu i njegovoj obitelji. Svim ostalim sudionicima čestitke na dobroj igri i osvojenim nagradama. Aktivnosti ne prestaju, pratite nas i dalje!- poručili su iz Škole košarke „Prvi koš“Vitez.