Sport

Jedanaest odličja za karataše Mladosti na Prvenstvu BiH za pionire u Bihaću

Proteklog vikenda u Sportskoj dvorani Luke – Bihać održano je 17. Državno prvenstvo u karateu za pionire. Prvenstvo je proteklo u znaku vrlo dobre organizacije domaćina, Karate kluba ”Bihać” i Karate saveza Bosne i Hercegovine, kao i u znaku Karate kluba ”Mladost” iz Viteza koji je s osvojenih 11 medalja bio najuspješniji klub prvenstva.

Karataši Mladosti su osvojili su 4 zlatne, srebrenu i 6 brončanih medalja, što je bilo dovoljno za 20 bodova  i prvo mjesto u ukupnom plasmanu ispred drugoplasiranih KK ”Tuzla-Simbra” s osvojenih 17 i trećeplasiranog KK ”Neretva” Mostar s osvojenih 14 bodova.

Zlatne medalje za Karate klub ”Mladost” Vitez osvojili su Velid Hodžić, Nedim Sarajlić, Mevludin Đidić i Mirnesa Bektaš.
Srebrnim odličjem okitio se Fahrudin Đelilović, a brončana odličja osvojili su Nermana Trako, Samir Adilović, Amna Tatarević, Lamija Kajmak, Mirnesa Bektaš i Fahrudin Đelilović.

Šef stručnog štaba Karate kluba ”Mladost” Vitez, Aldin Adilović bio je iznimno zadovoljan postignutim rezultatom njegovih karataša na Državnom prvenstvu te je u izjavi za naš Radio rekao: ”Uzme li se u obzir da je ove godine došlo do velike smjene generacije u našem klubu i grupa ovih takmičara je pokazala da mogu pratiti svoje uspješne starije kolege. Moramo naglasiti i to da nas već 27.3. očekuje Međunarodni turnir na Ilidži, a samo dan kasnije, 28.3., Međunarodni turnir u Zemunu.”

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend