Lokalne vijesti

Je li akcija za malog Eduarda iz Kiseljaka prijevara?

Dječakova majka Ellina Marković (balerina iz Ukrajine) redovito na instagramu objavljuje svoje i sinove fotografije na kojima se vidi da je dječak živ, zdrav, narastao, te da čak ide i u školu.
Teško da ima osoba u Kiseljaku, Bosni i Hercegovini, a sudeći ptrema medijskim objavama i u Hrvatskoj, koja nije čula za akciju “Pomozimo Eduardu”.
Naime, riječ je o dječaku Eduardu Markoviću iz Kiseljaka, čiji je otac prije nekoliko godina pokrenuo spomenutu akciju, piše artinfo.ba.
Dječaku je navodno potrebna transplantacija gušterače i nalazi se u induciranoj komi već nekoliko godina. Svako malo njegov otac Niko se oglasi na spomenutoj Facebook stranici čak šalje medijima i privatne poruke, poručujući da je dječak dobio novu priliku, da je riječ o posljednjoj šansi i slično, i tako već godinama.
Međutim, uvijek se u svim objavama vrti jedna te ista fotografija iz bolnice, čak nejasna te dječakove fotografije iz rane dobi.
Nakon što je danas poznata hrvatska pjevačica objavila na svom profilu apel za pomoć počeli su komentari kako je riječ o lažnoj akciji jer naime, dječakova majka Ellina Marković (balerina iz Ukrajine), iz Kijeva Ukrajine, redovito na instagramu objavljuje svoje i sinove fotografije na kojima se vidi da je dječak živ, zdrav, narastao, te da čak ide i u školu.
Dječakov otac je na upit da komentira cijelu situaciju, odgovorio je kako je dječak iz Rusije prebačen u Ukrajinu, da je u komi te da fotografiranje nije dozvoljeno. Na upit o službenim dijagnozama i dokumentima o bolesti uputio je na dokumente na stranici (stare dvije godine).
Međutim, majka je danas ugasila za javnost svoj profil na instegramu, no iz art.info su ga već uspjeli dokumentirati.
Prejudicirati ne žele ništa te ostavljaju svima na prosudbu. Međutim, kako pišu očito je da nešto u ovoj višegodišnjoj akciji nije uredu.

(VL)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend