Izaslanstvo Kantona Središnja Bosna boravi u radnom posjetu gradu Leipzigu

Izaslanstvo Kantona Središnja Bosna boravi u radnom posjetu gradu Leipzigu.

Izalsnastvo, u kojem su tajnik Ureda za europske integracije, fondove, odnose s javnošću i kvalitetu KSB, Muhamed Softić, načelnik općine Busovača, Asim Mekić, načelnik općine Novi Travnik, Stjepan Dujo, načelnik općine Fojnica, Sabahudin Klisura, načelnik općine Kreševo, Renato Pejak i načelnik općine Dobretići, Mišo Trupina, te predstavnik Društva Leipzig – Travnik, Azem Ejubović, u posjetu je gradu Leipzigu i gradonačelniku, Burkhardu Jungu.

Posjet se odvija u okviru Projekta investicije u održivo upravljanje otpadom i infrastrukturu za održivo upravljanje otpadom za općine Travnik, Novi Travnik, Vitez i Busovača, koji se realizira u suradnji s gradom Leipzigom.

U okviru putovanja, organiziran je posjet postrojenju koje vrži preradu otpada, a locirano je u gradu Leipzigu, kako bi se na konkretnom primjeru vidio pozitivan učinak postrojenja i minimalne posljedice na okruženje.

S obzirom da se već uvelike provode aktivnosti na realizaciji Projekta investicije u održivo upravljanje otpadom u Kantonu Središnja Bosna, očekivano je da nakon realizacije putovanja i demonstracije svih pozitivnih učinaka ovakvog pristupa upravljanja otpadom Projekt zaživi u punom kapacitetu.