Isplata mirovina za ožujak počinje sutra

Isplata mirovina za mjesec ožujak počet će u srijedu 6. travnja odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda MIO/PIO koja je održana u Mostaru.

Kako je u izjavi za Fenu kazao glasnogovornika Federalnog zavoda MIO/PIO Tomislav Kvesić, mirovine ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO, biti će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1.816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše mirovine ostaju nepromijenjeni. Sukladno tome, najniža mirovina iznosi 326.17 KM, zajamčena 434.90 KM, dok najviša mirovina iznosi 2.174. 48 KM.

“Mirovine koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji, Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1.485”, kazao je Kvesić.

Po njegovim riječima, mirovine ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja Domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1.00.

(VL)