Ima li kraja kišnim danima?

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je danas srednjoročnu prognozu, za razdoblje od sljedeća dva tjedna, do 11. lipnja ove godine.

Kako navode, do kraja ovog mjeseca nema potpune stabilizacije vremenskih prilika u Bosni i Hercegovini. Kiša je moguća svakodnevno, često u obliku lokalnih pljuskova. Izraženije oborine očekuju se u središnjim i zapadnim područjima.

Nije isključena grmljavina kao i pojava tuče. Pri tome će i dalje biti relativno toplo. Na jugu i sjeveru zemlje moguća su nešto veća odstupanja od prosjeka u odnosu na centralna područja zemlje. Minimalne temperature zraka varirat će između 9°C i 14°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 16°C. Najviše dnevne temperature u između 21°C i 27°C.

u prvom tjednu lipnja, prema trenutnim sinoptičkim materijalima, u našoj zemlji nestabilnom vremenu kraj se još ne nazire. Oborine neće biti cjelodnevne, ali će postojati uvjeti za svakodnevni kraći lokalni pljusak. Prevladavat će razni oblici oblaka raznih vrsta uz povremena razdoblja vedrine. Temperature zraka u porastu.

Jutarnja temperatura uglavnom između 13°C i 18°C. Najviša dnevna temperatura od 23°C do 28°C, na sjeveru zemlje do 30°C.