Sport

Hypo Alpe Adria Bank d.d. generalni sponzor Izbora najboljih sportaša KSB

Povodom manifestacije „Izbor najboljeg sportiste Kantona Središnja Bosna za 2015. godinu“, danas je održana press-konferencija Sportskog saveza SBK/KSB. Ovom prilikom upriličeno je i potpisivanje ugovora o generalnom sponzorstvu manifestacije „Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2015. godinu” između Hypo Alpe Adria Bank d.d. i Sportskog saveza SBK/KSB. U ime generalnog sponzora, Hypo Alpe Adria Bank d.d., ugovor je potpisao Radomir Milošević, direktor Odjela marketinga i korporativnih komunikacija Hypo Alpe Adria Bank d.d., koji je istaknuo da Hypo Alpe Adria Bank d.d. tradicionalno podržava manifestaciju „Izbor najboljeg sportsite Kantona“ kao i druge projekte Saveza koji doprinose razvoju sporta. Saradnja ove dvije institucije traje više godina na obostrano zadovoljstvo i izražena je nada da će se ona nastaviti i u budućnosti.
Na press-konferenciji u ime Sportskog saveza SBK/KSB govorio je predsjednik Upravnog odbora Drago Suban ističući činjenicu da je manifestacija „Izbor najboljeg sportiste Kantona„ jedan od najznačajnijih projekata Saveza koji doprinosi afirmaciji sportista i jedinstvena prilika da se najboljima među najboljima oda prizanje. Manifestacija „Izbor najboljeg sportsite Kantona za 2015. godinu„ održat će se u Donjem Vakufu, 26. februara 2016. godine, pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta KSB/SBK.
Upravni odbor Sportskog saveza SBK/KSB uveo je 5 novih kategorija u Pravilniku za izbor sportiste i sportske ekipe, afirmišući sportiste iz ekipnih sportova što je stimulans mladima. Ovom prilikom izražena je velika zahvalnost sredstvima informisanja koji redovnim i objektivnim praćenjem sportsita i manifestacija na području KSB/SBK daju svoj doprinos u afirmaciji sporta.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend