Hrvatsko proljeće i GKM Vitez gostuju u susjednim županijama

Hrvatsko proljeće Središnje Bosne ovoga vikenda gostuje u dvije susjedne županije, Hercegbosanskoj i Zeničko-dobojskoj županiji.

U petak, 12. svibnja u Zenici će biti izvedena hit predstava “Šmizle” Gradskog kazališta mladih (GKM) Vitez. Predstava “Šmizle”, autora Miroljuba Nedovića, a u režiji Brune Grebenara, pobrala je velik broj nagrada u BiH, ali i na međunarodnoj sceni.
Riječ je o jednoj izuzetno duhovitoj i zreloj predstavi sa snažnom feminističkom notom, za jedno amatersko kazalište iz Bosne i Hercegovine, sa veoma talentiranim i usklađenim ansamblom.
Predstava će gostovati u Hrvatskom Domu Kralj Tomislav u Zenici s početkom u 19 sati a ulaz je besplatan.
Nova pak predstava Gradskog kazališta mladih Vitez, “Lude sedamdesete”, pobrala je sve simpatije na svojoj praizvedbi i pretpremijeri u Konjicu, ali i premijeri u Vitezu.
Sljedeće izvođenje ove odlične komedije bit će u sklopu manifestacije “Hrvatsko proljeće Središnje Bosne” u Tomislavgradu.
“Lude sedamdesete”, priču o četiri žene u staračkom domu i njegovateljici koja se brine o njima publika je odlično prihvatila, a kroz samu predstavu se može vidjeti što se događa s te četiri žene koje su “osuđene” svoje posljednje dane provesti u staračkom domu. Predstava odgovara i na pitanje što biva s pojedincima koji se nalaze na marginama društva.
U predstavi igraju: Berna Mišković, Antonela Lukić, Ana Dragozet, Ivona Matošević i Leona Blaž. Tekst potpisuje Ana Dragozet, režiju Bruno Grebenar, grafičko oblikovanje Borislav Sučić, na tehnici je Franka Matić, a izvršni producent predstave je Ivan Sajević.
Ulaz na predstavu je besplatan a odigrat će se u Gradskoj galeriji Kultrno informativnog centra u Tomislavgradu, u subotu, 13. svibnja u 19 sati.