HPD “Vitez”: U tijeku održavanje ljetnog tečaja alpinizma

Nakon uspješno završene Opće planinarske škole, Hrvatsko planinarsko društvo “Vitez” nastavlja realizaciju i drugih projekata, koje za cilj imaju dodatnu edukaciju i obuku svojih članova.

Naime, jučer je u Vitezu počeo ljetni početni tečaj alpinizma. Alpinistički tečaj organizira HPD “Vitez”, a voditelj tečaja je instruktor alpinizma, Jure Miljak. Kao i u slučaju Opće planinarske škole, i ovo je prvi put da HPD Vitez organizira jedan ovakav tečaj. To je, uz preporuku instruktora, rezultiralo time da su polaznici tečaja članovi HPD “Vitez”, njih deset, iako će se u budućnosti ovakve aktivnosti proširiti i na ostale zainteresirane iz drugih planinarskih društava.

Tečaj će biti proveden kroz teorijski i praktični dio. Teorijski dio će biti realiziran u Planinarskom domu u Zaselju, a praktični dijelom na poligonu za obuku u Zaselju, a dijelom na velikim stijenama, na planinama Vlašić, Prenj i Čvrsnica, gdje će se instruktoru Juri Miljku, pridružiti i drugi instruktori alpinizma.

Svu potrebnu alpinističku opremu, za one koji je nemaju, osigurat će HPD “Vitez”.

Plan i program obuke je onakav kakvim se koriste slične škole u BiH i Hrvatskoj. Osnovna literatura je Skripta za ljetnu alpinističku školu AO HPD “Željezničar” Zagreb.

(Radio Vitez)