HPD “Vitez”: Održano 6. Noćno pješačenje

HPD “Vitez” organizator je mnogih planinarskih tura koje okupljaju veliki broj građana Viteza i susjednih gradova. Jedna od najprepoznatljivijih pješačkih aktivnosti svakako je Noćno pješačenje koje je ove godine održano po šesti put.
Na glavnom gradskom trgu, odakle je polazak bio u 18 sati, okupio se veliki broj planinara (preko 350) i uputio se prema Zabrđu, poznatom izletištu Vitežana, koje se nalazi na 1000 m nadmorske visine. Pješačenju su se pridružila i planinarska društva iz Novog Travnika, Busovače, Uskoplja, Guče Gore, a i predstavnici Veleposlanstva RH su nam također bili dragi gosti. Na Zabrđu su domaćini priredili okrjepu (čaj, kuhano vino, razne vrste domaćih rakija) za sve sudionike nakon čega je uslijedio silazak do planinarskog doma u Zaselju. Upravo u to vrijeme krenuo je padati i snijeg koji je ovu lijepu noć dodatno uljepšao.
Kod planinarskog doma u Zaselju sudionici su ponovno dočekani s okrjepom. Kako su pristizali, tako nisu krili oduševljenje što su sudjelovali u ovoj magičnoj noći. Prema njihovim komentarima, ovo je bilo najljepše noćno pješačenje do sada.
Zabava se uz glazbu i domaće proizvode nastavila do kasno u snježnu noć.

(Planinarski savez HB/Foto: Alojz Mlakić)