HDZ BiH: Poruke zajedništva iz Fojnice i Viteza

Prilikom posjete Fojnici izaslanstvo HDZ-a BIH Županije Središnje Bosna, zajedno s dužnosnicima sa svih razina vlasti imali su priliku susresti se i porazgovarati s gvardijanom fra Mirom Relotom, kao i članovima stranačke organizacije u Fojnici, predvođene njezinim predsjednikom i predsjedateljem Općinskog vijeća, Brankom Stanićem.

 

Razgovaralo se o pitanjima koja tište ovu lokalnu zajednicu, prije svega infrastrukturnim problemima ali i pitanjima upošljavanja, iseljavanja i obrazovanja.

„Puno je još izazova koji su pred nama, ali uz kvalitetan rad  znat ćemo se nositi s njima. Tijekom proteklih nekoliko godina napravili smo više nego u ranijim razdobljima i siguran sam kako ćemo snažno nastaviti i dalje. Mi smo u Fojnici blagoslovljeni, jer uz nas koji nastojimo rješavati one svakodnevne probleme i potrebe, su i naši fratri koji nam pomažu i pružaju  duhovnu i moralnu potporu bez koje bismo teško našli put“, kazao je Branko Stanić.

Na sastanku je istaknuto kako se gospodarstvo mora razvijati, ali ne na način da ugrožava ljude, kao što se pokušava s određenim projektima u Bakovićima. Dužnosnici HDZ-a BiH će uraditi sve da i u slučaju istražne koncesije za rudnik zlata Bakovići pravda bude zadovoljena te da se ništa ne radi što je suprotno zakonu i volji mještana, istaknuto je.

Predsjednik Vidović kazao je kako je osiguranje opstojnosti u Fojnici zavjet svim poginulim braniteljima, svim nastradalima, kao i ubijenim fratrima kojih su se prisjetili u molitvama na svetoj misi.

„Preveliku su cijenu svi oni platili da bi se mi imali pravo odreći bilo čega ovdje. Na ovo što smo vidjeli u Fojnici prije svega u samostanu, ali u objektima turističke ponude koje smo obilazili u sklopu posjete trebamo biti ponosni, ali i optimistični, jer tako osnaženi vjerom i nadom možemo prevazići trenutne izazove i nedaće. Prije svega trebamo biti ponosni na naše duboke korijene ovdje i  povijest koji su naši preci utkali živeći časno i pošteno stoljećima na ovim prostorima, a to se možda najbolje može vidjeti u našem samostanu. Trebamo biti ponosni i na sve one koje rade investiraju stvarajući dodanu vrijednost, koja obogaćuje turističku ponudu, ali i gospodarstvo Fojnice“, kazao je Vidović prilikom posjete Fojnici.

 

U sklopu posjeta općinskim odborima visoko stranačko izaslanstvo jučer je posjetilo  i Vitez. HDZ BiH u Vitezu ima jednu od svojih najsnažnijih organizacija, koja je svoju snagu pokazala kako na prethodnim općim izborima osvojivši više 5500 glasova, tako i na lokalnim izborima kada je više od 6000 birača svoje povjerenje poklonilo upravo HDZ-u BIH, vrativši mu i načelničku poziciju.

Svi ovi glasovi obvezuju da se radi i izvršavaju predizborna obećanja, ali uz još snažniju potporu s viših razina vlasti, kako bi sve obećano mogli i realizirati, istaknuli su u ime domaćina predsjednik općinskog odbora Boris Marjanović i načelnik Tomislav Bošnjak Matić, koji je predstavio aktualne projekte koje općina realizira i kazao gdje očekuje potporu.

Članovi općinskog odbora koji su nazočili sastanku uputili su velik broj konkretnih, ali i životnih pitanja stranačkim dužnosnicima te su na taj način imali priliku dobiti informaciju u kojoj fazi su neki projekti ili koja su stranačka stajališta po nekim pitanjima.

„Vitez je jedan od naših najorganiziranijih općinskih ogranaka u Županiji koji svojim kvalitetnim stranačkim radom a posebno rezultatom koji ostvaruje treba služiti za primjer drugima. Vitez je važan kako županijskoj organizaciji HDZ BiH tako i našoj  Županiji gdje doprinosi ne samo u gospodarstvu nego i svim drugim segmentima života“  istaknuo je Vidović između ostalog prilikom sastanka u Vitezu.

Prilikom posjeta, aktualnu političku situaciju na višim razinama su predstavili i članovi predsjedništva HDZ BiH, zastupnici i ministri s viših razina vlasti, Marina Pendeš, Nikola Lovrinović, Zdenka Džambas i Lidija Bradara.

„Samo zajedničkim snagama kroz HDZ BIH, ali i Hrvatski narodni sabor možemo kanalizirati politički interes Hrvata u BiH, a on prije svega treba biti vezan za euroatlantske integracije, usvajanje izmjena Izbornog zakona kojim bi se implementirala presuda Ustavnog suda BiH, kao i ustavna reforma kojom bi Hrvati osigurali ravnopravnost s druga dva naroda u BiH, zajednički je zaključak sa sastanka u Vitezu.