Lokalne vijesti

HDZ 1990 ŽSB u većini općina podržao zajednički nastup većine stranaka s hrvatskim predznakom kao i zajedničke kandidate za načelnike općina

Na 25. sjednici ŽO HDZ 1990 ŽSB, koja se održala 9. lipnja 2016.g. u Vitezu, predsjednici općinskih organizacija HDZ 1990 Županije Središnja Bosna izvijestili su Županijski odbor o svojim aktivnostima vezanim za predstojeće lokalne izbore. U većini općina Središnje Bosne HDZ 1990 je podržao zajednički nastup stranaka s hrvatskim predznakom i dao potporu zajedničkim kandidatima za načelničke pozicije u onim općinama u kojima su iste upitne.

I ovaj put, HDZ 1990 je, kao i i na prošlim lokalnim izborima, predložio isti model za zajednički nastup u općinama gdje su bile upitne načelničke pozicije i hrvatski mandati koji su ključni za ravnopravnu poziciju hrvatskog naroda u Središnjoj Bosni.

Slijedom toga, dogovoreni su zajednički nastupi većine stranaka s hrvatskim predznakom u pojedinim općinama te je dana potpora zajedničkim kandidatima za načelnika/ca u općinama Travnik, Vitez, Novi Travnik, Bugojno, Uskoplje, Busovača, Kiseljak, Fojnica. Pozitivan dogovor očekuje se i u općinama Jajce i Kreševo.

(Ured za informiranje ŽO HDZ 1990)

 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend