Han Bila: Vozač policiji dobrovoljno predao drogu

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 6 krivičnih djela.

Dana 31.03.2019.godine, oko 16,10 sati, policijski službenici PS Travnik su na regionalnom putu R-440 u mjestu Han Bila izvršili kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke Passat, kojim je upravljao A.S., rođen 1996. godine, iz Travnika. Prilikom kontrole isti je dobrovoljno predao određenu količinu zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga Cannabis.

Protiv izvršioca krivičnog djela slijede zakonom predviđene mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 19 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

Evidentirano je 18 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila teže i 7 osoba lakše tjelesne povrede.

Dana 31.03.2019. godine oko 01,30 sati dogodila se saobraćajna nezgoda na magistralnom putu M-5, u mjestu Donje Putićevo, općina Travnik, u kojoj je došlo do slijetanja sa kolovoza putničkog vozila marke VW Golf F III, registarskih oznaka M41 K 319, kojim je upravljala S.S., rođena 2000. godine iz Travnika. Teže tjelesne povrede u ovoj saobraćajnoj nezgodi zadobila je vozačica, a lakše suvozačica E.G.

Uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici PS Travnik.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 459 prekršajnih naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirana su ukupno 159 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 37 vozača, od kojih je 10 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

Zbog neregistrovanosti ili tehničke ispravnosti iz saobraćaja isključena su 2  vozila.

(Ured komesara)