Gostovanje učenika OGŠ Jakova Gotovca Novi Travnik na svečanom koncertu u Kutini

Učenici i nastavnici naše škole, zajedno sa učenicima i nastavnicima OGŠ Borisa Papandopula Kutina održali su svečani koncert u Domu kulture Kutina. Ovim koncertom završen je projekt u sklopu Programa prekogranične suradnje između republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine koje je financiralo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske. Ovim projektom naša škola će dobiti svoj prvi, dugo čekan i vrijedan koncertni klavir.

Program je započeo nastupom kvarteta učitelja (Marija Vukšić- saksofon, Karla Križanić – flauta, Saša Begović Matošković – gitara i Lena Vujičić – glasovir), skladbom „Sjećanja“ koju je za ovu prigodu skladala Barica Tutek, mag. mus.

Iznimna čast da predstavljaju našu školu pripala je Lani Šimić (glasovir) u klasi nastavnika Darka Dujmušića, Ivani Šiško (gitara) u klasa nastavnika Ismeta Skrobe, Emanuelu Gabriću (harmonika) u klasi nastavnika Ljubomira Majstorovića, te učenicima Područnog odjela Vitez Domagoju Juriću (harmonika) u klasi profesorice Emine Berbić i Amaru Heldi i Goranu Kuzmanoviću (glasovir četveroručno) u klasi nastavnica Ivane Kuzmanović i Anite Laštro. Publika je sjajno odreagirala na nastupe naših učenika nagradivši ih velikim pljeskom zahvale za odlične glazbene izvedbe za koje su zaslužni i njihovi profesori.

U znak prijateljstva između naših škola, kao i za promicanje vrijednosti i ljepote koju glazba nosi, prigodne darove našoj školi uručio je ravnatelj Nikola Šćapec. A u ime učenika, roditelja i djelatnika naše škole, ravnatelj Josip Dujmušić na dar OGŠ Borisa Papandopula Kutina uručio je sliku koja simbolizira zajedništvo u glazbi.

Srdačno zahvaljujemo ravnatelju Nikoli i djelatnicima škole na ukazanom gostoprimstvu, sa željom da nastave nizati glazbene uspjehe te da glazbom usrećuju i oplemenjuju nove generacije mladih glazbenika!!!

Ovaj projekt ima za cilj podizanje kvalitete glazbeno-obrazovnog odgoja
na području grada Kutine (Hrvatska) te Općine Novi Travnik (BiH) kroz nabavu glazbenih instrumenata za kvalitetnije izvođenje nastave za učenike osnovnih glazbenih škola.

Potporu za odlazak na gostovanje u Kutinu pružila je Općina Novi Travnika, na čelu sa načelnikom Stjepanom Dujom.