Gospino Vrelo kod Travnika: Smrtno stradao pješak

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 7  krivičnih djela, a radi se o 3 teške krađe, 1 krađi, 1 krivičnom djelu krivotvorenja isprava i 1 krivičnom djelu nasilja u porodici.

 

JAVNI RED I MIR

Evidentiran je 1 slučaj narušavanja javnog reda i mira, a radi se o naročito drskog ponašanja. U prekršajima je učestvovala 1 osoba.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA      

Dogodilo se 7 saobraćajnih nesreća u kojima je 1 osoba smrtno stradala.

 

Dana 07.09.2017.godine oko 23,00 sata na magistralnom putu M-5 u mjestu Gospino Vrelo, općina Travnik, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo vozilo marke „VW-Jetta“, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao E.Š. rođen 1980.godine iz Travnika i pješak G.S. rođen 1957.godine iz Travnika, koji je tom prilikom smrtno stradao. Službenici kriminalističke policije PU Travnik izvršili su uviđaj, te će nastaviti sa drugim istražnim radnjama na utvrđivanju okolnosti i uzorka saobraćajne nezgode.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 114 prekršajnih naloga, a mobilnim radarima evidentirano je ukupno 39 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

Iz saobraćaja je isključen 1 vozač i  3 motorna vozilo.