Goran Ivanišević postaje izbornik BiH Davis Cup reprezentacije?

Goran Ivanišević, jedan od najboljih hrvatskih tenisera svih vremena i osvajač Wimbledona 2001. godine mogao bi postati izbornik Davis Cup reprezentacije Bosne i Hercegovin, prenosi Dnevnik.ba.

 

Čelnici Teniskog saveza Bosne i Hercegovine već su razgovarali s ovim stručnjakom, međutim, konačni dogovor još uvek nije postignut. Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine trenutno se takmiči u Prvoj grupi Euroafričke zone, a već duže vreme „kuburi“ sa izbornikom.

Još od vremena kada je Bojana Vujića zamijenio Daver Vranić mnogi su bili nezadovoljni načinom na koji je izvršena smjena. Nakon toga izborna uloga dodijeljena je Ameru Deliću koji je u jednom trenutku bio trener-igrač, međutim, zbog očiglednih nesuglasica sa rukovodstvom Saveza ovaj stručnjak čak nije ni prisustvovao ulasku reprezentacije u Prvu grupu, nego je njegovu ulogu obavljao najstariji igrač Tomislav Brkić.

Na famu koja se zove Izbor izbornika Davis Cup reprezentacije BiH konačno bi mogla biti stavljena točka jer je Ivanišević blizu dolaska na ovu funkciju, a ovaj stručnjak takođe smatra da bi, sa iskustvom osvajanja salatare za Hrvatsku, mogao doprinjeti uspjehu BiH koju predvodi Damir Džumhur, igrač iz „Top 40„ na svijetu.

/HMS/